Nestranačke ličnosti na listama stranaka

Budući da se bliže izbori za članove savjeta mjesnih zajednica, koji će se održati 19. marta, pojedine političke partije dale su mogućnost nestranačkim ličnostima da se kandiduju na njihovim listama.

DNS Banjaluka uputio je juče javni poziv za sve građane koji žele da se pridruže ovoj partiji na izborima za savjete MZ kao neopredijeljene, nestranačke ličnosti u cilju poboljšanja stanja u svojim mjesnim zajednicama.

“Svi zainteresovani mogu da se jave u Gradski odbor DNS-a i dostave svoje biografije ukoliko žele da budu na listi kandidata ove stranke, s tim da nije obavezno da postanu članovi DNS-a”, poručuju u ovoj partiji.

Ističu da prvenstvo daju kvalitetnim kadrovima, ljudima koji su cijenjeni u sredini u kojoj žive, uglednim članovima društva, te mladim aktivistima koji žele i znaju kako da ojačaju svoju mjesnu zajednicu.

U PDP-u ističu da će kampanja za izbor članova savjeta MZ u ovoj partiji biti manje formalna, te da će se potruditi i građanima u neformalnoj komunikaciji približiti način funkcionisanja savjeta.

“Otvoreni smo da se na našoj listi nađu nestranački kandidati ili simpatizeri, ali ukoliko ne žele mogu da se kandiduju ispred nekog udruženja ili samostalno. Važno je da to budu kvalitetni mladi ljudi”, ističe Draško Stanivuković (PDP).

Nenad Talić (SNSD) ističe da su u toku izbori za najbolje rejonske kandidate.

“Trudimo se predstaviti kvalitetne ljude koji mogu pružiti dosta u svom naselju. Nismo isključivi za nestranačka lica, ali smatramo da u našim redovima ima mnogo kvalitetnih kadrova svih starosnih granica”, kazao je Talić.

Iz gradske kase za finansiranje izbora u mjesnim zajednicama izdvojeno je oko 200.000 KM.

(nezavisne.com)

VODEĆE SRPSKE MANIFESTACIJE: Izvjesno je da se festivali neće desiti u avgustu u najavljenom formatu

Vodeće srpske manifestacije među kojima su EXIT, Beerfest, Nishville, Lovefest i druge, obratili su se javnosti u novom, zajedničkom pismu, u kojem poručuju da je zbog pogoršanja epidemiološke situacije izvesno da se domaći festivali neće desiti u avgustu u planiranom formatu: “Podsećamo javnost da su srpske manifestacije zakazane za avgust ove godine na preporuku nadležnih

DEMANTI: “Milenko Đaković ostaje privržen politici DNS-a”

Povodom teksta objavljenog na portalu banjaluka.net pod naslovom “Nezvanično: Milenko Đaković možda ide u Demos?”, a prenesenog na portalu prijedor24h.net, Informativna služba Gradskog odbora DNS-a u Prijedoru i Milenko Đaković oglasili su se demantijem. Njihovo reagovanje prenosimo u cijelosti: “Gradonačelnik Prijedora i predsjednik Regionalnog odbora DNS-a Prijedor Milenko Đaković i u budućnosti ostaje privržen politici

TALIĆ NA POPULARNOM KUPALIŠTU: Uskoro sanacija “Zlajine plaže”

Popularno banjalučko kupalište „Zlajina plaža“ uskoro bi trebala biti sanirano. Nastavak je to inicijative koju je pokrenuo prošle godine predsjednik Skupštine grada Banja Luka Zoran Talić zajedno sa mještanima MZ Kočićev vijenac. On je danas obišao popularno banjalučko kupalište sa načelnikom Odjeljenja za komunalne poslove grada Banja Luka, Petrom Bilčarem kako bi se dogovorila dalja

NA RESPIRATORIMA 93 PACIJENTA Još šest osoba preminulo od korone u Srbiji

U  Srbiji je do 15 časova 6. jula 2020. godine registrovano još 289 novooboljelih od korona virusa, a šest ljudi je preminulo. Registrovano je ukupno 16.420 potvrđenih slučajeva COVID 19. Testirani su uzorci 7.872 osobe objavljeno je na sajtu Covid19.rs. Ukupan broj preminulih od početka epidemije popeo se na 317, prenosi Telegraf. (A.M/banjaluka.net)