Politika 23.02.2017.

Nestranačke ličnosti na listama stranaka

ČITANJE: 1 minuta

Budući da se bliže izbori za članove savjeta mjesnih zajednica, koji će se održati 19. marta, pojedine političke partije dale su mogućnost nestranačkim ličnostima da se kandiduju na njihovim listama.

DNS Banjaluka uputio je juče javni poziv za sve građane koji žele da se pridruže ovoj partiji na izborima za savjete MZ kao neopredijeljene, nestranačke ličnosti u cilju poboljšanja stanja u svojim mjesnim zajednicama.

“Svi zainteresovani mogu da se jave u Gradski odbor DNS-a i dostave svoje biografije ukoliko žele da budu na listi kandidata ove stranke, s tim da nije obavezno da postanu članovi DNS-a”, poručuju u ovoj partiji.

Ističu da prvenstvo daju kvalitetnim kadrovima, ljudima koji su cijenjeni u sredini u kojoj žive, uglednim članovima društva, te mladim aktivistima koji žele i znaju kako da ojačaju svoju mjesnu zajednicu.

U PDP-u ističu da će kampanja za izbor članova savjeta MZ u ovoj partiji biti manje formalna, te da će se potruditi i građanima u neformalnoj komunikaciji približiti način funkcionisanja savjeta.

“Otvoreni smo da se na našoj listi nađu nestranački kandidati ili simpatizeri, ali ukoliko ne žele mogu da se kandiduju ispred nekog udruženja ili samostalno. Važno je da to budu kvalitetni mladi ljudi”, ističe Draško Stanivuković (PDP).

Nenad Talić (SNSD) ističe da su u toku izbori za najbolje rejonske kandidate.

“Trudimo se predstaviti kvalitetne ljude koji mogu pružiti dosta u svom naselju. Nismo isključivi za nestranačka lica, ali smatramo da u našim redovima ima mnogo kvalitetnih kadrova svih starosnih granica”, kazao je Talić.

Iz gradske kase za finansiranje izbora u mjesnim zajednicama izdvojeno je oko 200.000 KM.

(nezavisne.com)