Vijesti 17.03.2016.

Neustavni dodatni bodovi za djecu palih boraca prilikom zapošljavanja

ČITANJE: 1 minuta
ustavni-sud-republike-srpske

Republička organizacija porodica zarobljenih i poginulih boraca i nestalih civila smatra neprihvatljivom odluku Ustavnog suda Srpske o proglašenju neustavnim odredbe Pravilnika o proceduri i kriterijumima prijema radnika u radni odnos u osnovnoj školi, kojim je bila propisana prednost za članove porodica poginulih i nestalih boraca u vidu 10 bodova.

Iz ove organizacije je saopšteno da je primjena tog pravilnika, koji je rezultat dobre saradnje Organizacije i resornog ministarstva, prethodnih godina olakšala proces zapošljavanja djece poginulih boraca u osnovnim školama.

– Naša organizacija je uložila veliki trud na zapošljavanju djece poginulih boraca, te sa resornim ministarstvom, koje je iskazalo razumijevanje za ova pitanja, ostvarila pozitivnu saradnju- navodi se u saopštenju.

Republička organizacija porodica zarobljenih i poginulih boraca i nestalih civila izražava nezadovoljstvo time što ne postoji volja i svijest svih institucija i pojedinaca o zaštiti ovih kategorija u ostvarivanju njihovih životnih i socijalnih prava.

(Agencije)