Nevena Todorović na čelu Doma zdravlja Banjaluka

Nevena Todorović, specijalista porodične medicine i dosadašnji vršilac dužnosti direktora Doma zdravlja Banjaluka, imenovana je danas za direktora ove ustanove, odlučeno je na današnjoj sjednici Skupštine grada.

Ona je do sada bila pomoćnik direktora Doma zdravlja za medicinske poslove, a na Medicinskom fakultetu Univerziteta u Banjaluci angažovana je na katedri za porodičnu medicinu.

Pored ovog izbora, Skupština grada je, u nastavku 35. sjednice, između ostalog, usvojila više informacija, uključujući i one o dodjeli podsticaja za poljoprivrednike i sistemu javnog prevoza.

U obrazloženju ove informacije, zamjenik gradonačelnika Srđan Amidžić, istakao je da je javni prevoz veoma bitan za funkcionisanje sistema sve građane Banjaluke.

“Gradska uprava nastoji da kvalitet usluga javnog prevoza digne na što viši nivo, ali i da zadržimo pozitivne stvari koje smo učinili u prethodnom period”, rekao je Amidžić.

Govoreći o podsticajima poljoprivredi, Amidžić je naglasio da je jedna od novina i to što se uspostavlja registar poljoprivrednih proizovđača kako bismo znali kojim kulturama se bave i koje su njihove potrebe.

Predsjednik Skupštine grada Zoran Talić, izjavio je da je neophodno ažuriranje katastra podzemnih instalacija od strane Republičke uprave za geodetske i imovinsko-pravne poslove, precizirajući da se u kontinuitetu mora voditi evidencija izmjena na terenu kada su podzemne instalacije u pitanju.

“Zbog neažuriranja baze podataka dolazi do narušavanja podzemnih instalacija prilikom realizacije kakvog infrastrukturnog projekta. Ažurirana baza podataka neophodna je zbog investicija, kako javnih tako i privatnih. Neophodna je i zbog rokova i sprečavanja izazivanja havarija, jer kada nemate ažuriranu bazu podataka dolazimo u situaciju da se prilikom izgradnje nekog puta ili bilo koje druge infrastrukture presijecaju kablovi, prekidaju vodovodne cijevi i slično”, zaključio je Talić.

(Srpskainfo)

ŠERANIĆ: Utvrditi ko zaista traži posao, a ko je na birou zbog osiguranja

Ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Alen Šeranić izjavio je da se suština inicijative poslovne zajednice u Srpskoj o izmjeni Zakona o zdravstvenom osiguranju da se utvrdi ko putem biroa zaista traži posao, a ko je prijavljen samo zbog ostvarivanja prava na zdravstveno osiguranje.

DODIK: Ne smijemo dozvoliti da granica na Drini bude i NATO granica

Srpski član Predsjedništva BiH, Milorad Dodik, prisustvovao je danas vojnoj vježbi “Sloboda 2019” u Srbiji, nakon čega će razgovarati sa premijerom Ruske Federacije, Dmitrijem Medvedevim. Nakon vojne vježbe Dodik poručuje da je prikazana organizovanost, opremljenost i odlučnost Vojske Srbije, što prije samo 10 godina nije bilo moguće. “Po ovom prikazu se vidi da je vojska

KOMENTAR: PDP-ova politika jeftinih fraza

Zamislite samo koliko je SDS postao nebitna, marginalana politička opcija kada je PDP Mladena Ivanića, sa svojih šest ili sedam odsto podrške, suvereno stao na čelo opozicionog bloka u Republici Srpskoj.