Magazin 26.03.2019.

NEVID TEATAR: Počinju dramaturške radionice sa Tanjom Šljivar

ČITANJE: 1 minuta

U Banjoj Luci 28. marta 2019. godine počinju dramaturške radionice sa Tanjom Šljivar u okviru projekta Nevid teatra „Obrazovanje kroz igru“, koji se provodi kroz zajednički projekat UN-a: „Dijalog za budućnost: Promovisanje društvene kohezije i raznolikosti u BiH“.

Na završenom konkursu Nevid teatra za originalne dramske tekstove odabrani su najbolji autorski tekstovi i to: „Blago ispod krova“ Sare Velage (24) iz Jajca, „Domovinom mojom“ Nedima Puriša (21) iz Zenice i „Gdje se sakrila ljepota?“ (23) Milice Malešević iz Banje Luke.

Implementacijom projekta „Obrazovanje kroz igru“ Nevid teatar omogućiće djeci i mladima koji su svakodnevno izloženi problemima obrazovanja, etničkim i drugim vidovima segragacije ili diskriminacije u školama da kroz igru i dramsku obrazovnu formu uče i prodube svoja znanja o kulturnim raznolikostima u BiH i važnosti cjeloživotnog učenja, vaspitanja i obrazovanja, te se povežu se sa kolegama i koleginicama iz drugih dijelova Bosne i Hercegovine.

„Obrazovanje kroz igru“ Nevid teatra jedan je od 24 odabrana projekta, koji se finansira u okviru zajedničkog projekta UN-a: „Dijalog za budućnost: Promovisanje društvene kohezije i raznolikosti u BiH“. Sufinansira ga i Ministarstvo prosvjete i kulture Republike Srpske.

O impresijama mladih autora i afirmisane dramaturškinje Tanje Šljivar pročitajte na linku ovdje.