Vijesti 12.01.2016.

(FOTO) Nevrijeme pogodilo Banjaluku – nadležne službe cijelu noć bile na terenu

ČITANJE: 2 minute
pravni faks
Usljed jakog nevremena, koje je juče u poslijepodnevnim i večernjim časovima zahvatilo Banjaluku, intervenisali su pripadnici Civiline zaštite, Vatrogasne jedinice i Gorske službe spašavanja.

U dva časa poslije ponoći rječica Dragočajka se izlila na sedam okolnih domaćinstava u Dragočaju.

Zahvaljujući angažmanu pomenutih službi i građana nije došlo do prodiranja vode u stambene i pomoćne objekte već samo u dvorišta i okolne saobraćajnice.

intervencija

Određen broj vreća je napunjen pijeskom i postavljen na ugrožena područja, potvrđeno je u Odsjeku za poslove civilne zaštite i profesionalne teritorijalne vatrogasne jedinice.

stablo banjaluka vjetar

Takođe, ekipe su sinoć intervenisale u Zavodu za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju „Dr Miroslav Zotović“, gdje je došlo do prodiranja vode u podrumske prostorije u kojima je smještena apoteka. Brzom intervencijom vatrogasaca ispumpana je voda, čime je spriječena materijalna šteta.

nevrijeme

Vatrogasna jedinica intervenisala je i na uklanjanju oborenih grana u ulicama: Prvog krajiškog korpusa, Mirka Kovačevića, Kralja Petra, Tarasa Ševčenka, Miloša Obilića, Braće Pantića, Ranka Šipke, Zdravka Dejanovića, te kod „Vitaminke“ i kasarne „Kozara“.

Po prijavi građana, intervenisala je i Komunalna policija u Ulici Vojvode Stepe Stepanovića, Jovana Dučića, Krajiških brigada, Kralja Petra I Karađorđevića, gdje je došlo do rušenja reklamnih panoa, te u ul. Sokolovac.

intervencija 2

U ul. Kralja Petra Drugog obavljen je nadzor u vezi sa granjem i stablom javnog zelenila koji su pali usljed jakog vjetra. Na licu mjesta utvrđeno je da se na trotoaru i zelenoj površini nalazi više grana i jedno stablo koje je palo. Obaviješteni su radnici „Tamarisa“ i naloženo je uklanjanje.

Zbog nevremena, došlo je do kvara na dalekovodu, tako da su od sinoć bez električne energije dijelovi naselja: Rekavice, Kola, Bukvalek, Zalužani, Javorani, Stričići i Bronzani majdan. Kvar bi trebalo da bude otklonjen u toku dana.

pravni
bl drvo

 

 

(Banjaluka.net, foto: NN)