Region 26.09.2020.

Nevrijeme u Dalmaciji, snimljene pijavice (VIDEO)

ČITANJE: 1 minuta

Promjena vremena u Dalmaciji. Duboki ciklon s područja Genovskog zaljeva premjestio se tokom jutra na sjeverni Jadran i očekuje se njeno daljnje premještanje prema srednjem Jadranu. Zbog toga je tokom jutra oblačno s povremenom kišom, pljuskovima i grmljavinom, a u dijelovima Dalmacije kod Trogira i Splita bilo je i tuče, javlja Dalmacija Danas.

Prema podacima mreže Pljusak.com u Rudi je u zadnja 24 sata palo čak 89 litra kiše po kvadratnom metru, a u Muću i Kaštelima oko 50 litara. Promjena vremena prošle noći je donijela vrlo vjetrovito vrijeme te su lebić i pulenat napravili štetu na dijelu obale.

U Primoštenu je valovito more nanijelo velike količine žala i kamenja na tamošnju rivu, a na tom području pojavila se i pijavica.

Osjetno je zahladilo, tako da su temperature zraka 15 stepeni niže nego što su bile prije sedam dana. U višim predjelima Like i Gorskog Kotara jutros je pao i prvi snijeg. Na vrhu Dinare trenutna je temperatura 1,5 Celzijevih stepeni i vrlo malo nedostaje do snijega.

Vrijeme u Dalmaciji će cijeli dan biti nestabilno, a te nestabilnosti će se nastaviti i u idućim danima.

Stvaranje pijavice…

Gepostet von Đirada po Rogoznici am Freitag, 25. September 2020

(A.M/banjaluka.net)