Magazin 25.09.2015.

Nezaboravna: Haljina Merilin Monro najbolji autfit u posljednih 100 godina!

ČITANJE: 1 minuta
Merilin-Monro
Bijela haljina koju je nosila Merilin Monro u filmu “Sedam godina vjernosti” izglasana je kao najbolji autfit u posljednjih 100 godina.

Sajt Kaleidoscope pitao je svoje posjetioce koji je najbolja odjevna komcinacija koju je neko od poznatih nosio, a više od polovine dama glasalo je za čuvenu bijelu haljinu kao “nezaboravan trenutak u modnoj industriji u posljednjih 100 godina.”

Muškarci, pak, nisu saglasni sa ženama – prednost su dali ultrakratkoj haljini sa britanskom zastavom koju je nosila Geri Halivel, a dopada im se klasična mala crna haljina koju je nosila Odri Hepbern.

Ipak, za bijelu haljinu koja je otkrila noge Merilin Monro dok je stajala iznad ventilacionog otvora, glasalo je 51 odsto žena. Inače, ova haljina je 2011. godine prodata na aukciji za 5,6 miliona dolara!

Kraljica popa, Madona, ovog puta našla se kao druga na listi. Naime, autfit koji je nosila na svojoj turneji 1990. godine, zlatni korset sa “šiljcima” na grudima, izglasan je kao drugi najbolji autfit, sa 15 odsto glasova.

Na trećem mjestu je zelena “Versaće” haljina koju je nosila Dženifer Lopez na dodjeli Gremi nagrada 2000. godine. Nema šanse da je se ne sjećate jer je izrez bio bukvalno do ispod pupka.

Dame kažu da su ove “krpice” nezaboravne zato što su žene koje su ih nosile izdvojile iz gomile, bile su drugačije. Sa druge strane, većina dama koje su glasale kažu da nikada ne bi obukle ništa slično!

(Mondo)