Magazin 29.12.2018.

POSJETA OŠ “IVO ANDRIĆ” Na listi dječjih želja roleri, Rubikove kocke i lutke

ČITANJE: 2 minute

Novogodišnjim praznicima, kao i uvijek, najviše se obraduju oni najmlađi, koji svoje želje obično pretoče na list papira, koji ostave kraj svojih ukrašenih jelki.

Povodom novogodišnjih praznika ekipa “Nezavisnih” se uputila na mjesto gdje nastaju najljepša pisma Djedu Mrazu. Ove godine smo izabrali dva odjeljenja prvog razreda Osnovne škole “Ivo Andrić” iz Banjaluke, koja su povodom novogodišnjih i božićnih praznika pisala pisma Djedu Mrazu, u kojima su naveli koje poklone žele da dobiju.

U odjeljenju I1 neki su svoja pisma odlučili nacrtati, a neki, koji su znali slova, vješto su ih ispisali na papir.

Draženka Šobot, učiteljica I1 odjeljenja, rekla je kako su učenici već od početka decembra na nastavi krenula da rade na novogodišnjim temama.

“Njima je već iz vrtića poznato da pišu pisma i svetom Nikoli i Djedu Mrazu, a u ovom uzrastu djeca pokušavaju napisati slikovno pismo, sve s poentom koliko su bili poslušni, od koga dobijaju poklone i koliko oni treba danas-sutra da dijele pokolone”, pojasnila je Šobotova.

Svako od njih ima i svoju predstavu o simpatičnom djedici s bijelom bradom, no svima je posve jasno da moraju biti dobri kako bi dobili poklone, koje su vješto ispisali i nacrtali na papirićima.

Filip, učenik ovog odjeljenja, jasno je dao svima do znanja da je Djed Mraz čovjek koji djeci donosi poklone, dok je njegova koleginica Elena nadopunila ovaj odgovor te kazala da Djed Mraz ima irvase, koji vuku njega i vreću s poklonima, te da je za Novu godinu poželjela rolere.

Njihov drugar Damjan je zaključio da ipak Djed Mraz donosi poklone samo dobroj djeci cijele godine, a ona djeca koja nisu bila dobra da bi dobila poklone moraju čekati sljedeću godinu.

Djeca odjeljenja I3 bila su kreativna pa su u susret novogodišnjim i božićnim praznicima napravila veliku kovertu koju su adresirala na Sjeverni pol. U nju su ubacila sva pisma te će kovertu poslati Djedu Mrazu.

Slađana Lolić, učiteljica I3, rekla je da u njenom razredu ima 29 učenika.

“S obzirom na to da u prvom razredu djeca uglavnom ne znaju pisati, ona koja ne znaju pisati nacrtala su šta žele od dobiju i sva smo ta pisma stavili u jednu veliku kovertu, koju smo adresirali na Djeda Mraza”, rekla je Lolićeva.

Elena, učenica ovog odjeljenja, rekla je kako je od Djeda Mraza zatražila da joj donese lutku.

“Djed Mraz je čiko koji nam donosi poklone za Božić. Ima crvenu kapu i odijelo i veliku bradu”, rekla je ona.

Njen kolega Filip se nada da će i njegovo pismo Djed Mraz pročitati jer je silno zaželio odijelo Spajdermena.

“U pismu sam nacrtala Rubikovu kocku, koju želim, samo nisam sigurna kako ću je sastaviti”, rekla je Maša, dok je Marija zaželjela autiće, jer se voli igrati njima.

(Nezavisne)