Politika 05.06.2022.

NEZVANIČNA POSJETA Satler se sastao sa Miličevićem u Tesliću

ČITANJE: 1 minuta

Šef Kancelarije EU u BiH Johan Satler boravio je danas u Tesliću, gdje se susreo sa načelnikom te opštine Milanom Miličevićem, saznaje Banjaluka.net

Ova posjeta bila je nezvanična i nije najavljena, a dešava se u trenutku kad u SDS-u traje “tihi rat” oko kandidature za srpskog člana Predsjedništva BiH na ovogodišnjim izborima. Najveća borba vodi se upravo između Miličevića, koji je predsjednik Glavnog odbora SDS-a i predsjednika stranke Mirka Šarovića.

Sjednica Glavnog odbora trebala je biti održana danas, ali je pomjerena za 15. jun. Dobro upućeni izvori su ranije rekli da bi to pomjeranje moglo značiti da ni jedan, ni drugi kandidat još nemahu potpunu podršku i da se bore da je obezbijede.

Zbog toga je i interesantan sastanak Satlera sa Miličevićem, a kako su nam rekli izvori, oni su se danas prošetali gradskim parkom i upravo večeraju u jednom restoranu.

Interesantno je da istovremeno, su danas održani izbori za mjesne zajednice u Istočnom Sarajevu, gdje je glasačko mjesto Šarovića, a da SDS na te izbore uopšte nije izašao.

(A. S.)