Vijesti 17.05.2021.

NI TRAGA NAJTRAŽENIJEM BJEGUNCU: Na ranč “Tanasić” uskoro stiže novi kengur

ČITANJE: 1 minuta

Uprkos naporima vlasnika i mještana kengur Koki Kol, prozvan najpoznatijim bijeljinskim bjeguncem, ni osam mjeseci nakon što je nestao ranča “Tanasić”  još nije pronađen, zbog čega bi na ovu lokaciju uskoro iz Češke trebalo da stigne novi kengur.

Ovu informaciju za “Nezavisne” je potvrdio Nikola Tanasić, vlasnik ranča “Tanasić” i dodao da je odbjegli kengur posljednji put viđen prije dva-tri mjeseca, a od tada mu se gubi svaki trag.

Naglašava da sve vrijeme tragaju za njim te da neće odustati od potrage.

Prema njegovim riječima, kengur je proslavio njegov ranč, koji je postao prepoznatljiviji zbog njegovog bijega.

Mjesecima su mještani i sugrađani učestvovali u potrazi za kengurom, a u nekim trenucima su mu bili za petama, pišu “Nezavisne”.

Tanasić je ranije rekao da je kengur tada bio uhvaćen u jedan plastenik koji je bio šupalj pa je uspio pobjeći. Iako je, kako je naveo, u roku od 10 minuta dignut dron, nisu ga uspjeli uočiti zbog brzine kojom se kretao.

Tanasić je tada naglasio da im je cilj da kengur bude što prije pronađen i zbrinut jer dolazi zima, a uzevši u obzir da je tropska životinja, teško bi preživio zimu u divljini.

Ipak, s obzirom na to da je Tanasić kazao da je kengur viđen nedavno, on je ipak uspio preživjeti zimu.

Kengur Koki Kol nestao je s ovog ranča u septembru prošle godine, dok su se djeca igrala s njim, a kapija je ostala otvorena.

Potrazi su se priključili stanovnici Semberije, od najmlađih pa do najstarijih, a vlasnici su tada ponudili novčanu nagradu onome ko uspije da uhvati Kokija Kola.

(N.S)