Vijesti 05.04.2016.

Niče turistički kompleks na Adi

ČITANJE: 2 minute
turisticki centar ada
Izgradnja turističkog kompleksa na riječnom ostrvu u Adi počela je juče uklanjanjem drveća i niskog rastinja. Preduzeće “Stara Ada” gradiće na uzvišenju usred toka Vrbasa plažu, botaničku baštu, ugostiteljski objekat, igralište, piknik prostor, dajak marinu, koncertni podijum.

Radnici preduzeća “Marković invest” iz Laktaša zasukali su rukave i krenuli u veliki građevinski zahvat. Izgrađen je pristupni put kojim je skrenut tok Vrbasa pa je sada ostrvo povezano sa obalom.

– Na ovom mjestu biće izgrađeno luksuzno kupalište koje će biti povezano sa restoranom “Stara Ada”. U početnoj smo fazi. Rok za završetak radova je 100 dana i ako sve bude teklo po planu, do avgusta bi ovaj novi turistički kompleks trebalo da bude izgrađen – rekao je jedan od radnika koji nije želio da mu objavimo ime.

Iz preduzeća “Stara Ada” ističu da će izgradnjom novih objekata na riječnom ostrvu grad dobiti savremeni i atraktivni turistički kompleks.

– Imamo u planu da u prvoj fazi izgradimo koktel bar, kupališta i koncertni podijum. To bi trebalo da bude gotovo do 1. avgusta kada bismo koncertom otvorili kompleks. Ne znamo da li će izgradnja ostalih objekata biti završena u ljetnjoj sezoni, ali u svakom slučaju, izgradićemo sve što smo zacrtali – kazali su u “Staroj Adi”.

Preduzeće “Stara Ada” odlučilo je da investira u razvoj turističko-ugostiteljske djelatnosti te dobilo koncesiju na zemljište koje je u vlasništvu grada.

Mještanin naselja Ada Miladin Jerković smatra da je šteta da ne bude iskorišćen potencijal ostrva.

– Svaka nova investicija u naselje je dobrodošla. Ostrvo će zasigurno ljepše izgledati kada ga budu uredili. Naročito mi je drago što će kupači i posjetioci kompleksa doprinijeti da ovaj dio naselja još više zaživi. Svaka gradnja koja je zanimljiva građanima je za pohvalu – rekao je Jerković.

Površina dva hektara

Planirano je da se do ostrva dolazi mostom iz bašte restorana “Stara Ada”. Ovo riječno ostrvo na kojem se gradi turistički kompleks površine je oko dva hektara i nalazi se oko tri kilometra uzvodno od ušća Vrbanje. Ono predstavlja prostor u ravničarskom dijelu donjeg toka Vrbasa, u naselju Ada.

(Glas Srpske)