Politika 08.12.2018.

NIJE ČLAN, ALI GLASA U radu GO DNS-a učestvovala i supruga ministra Trninića

ČITANJE: 1 minuta

Iako je predsjednik DNS-a Marko Pavić na današnjoj sjednici Glavnog odbora ove stranke i nakon nje u više navrata insistirao na tvrdnji da su se skoro svi članovi ovog organa odazvali pozivu i izrazili lojalnost politici koju on personifikuje, opcija.net saznaje da su tačna zapažanja da je ovom skupu prisustvovao i značajan broj osoba koje nemaju nikakve veze sa tim partijskim tjelom.

Jedna od njih je i Milja Trninić, zaokružena na fotografiji koju opcija.net objavljuje. Ona je, inače, supruga Neđe Trninića, dosadašnjeg ministra saobraćaja i veza RS. Ministar jeste član GO, ali gospođa Milja nije.

Nije isključena mogućnost da su kasnije imali zajedničke obaveze, pa je ministar predložio supruzi da ga čega u sali prijedorskog pozorišta dok traje sjednica, a kada je već tu – onda može da čini kvorum, pa čak i da glasa, logično.

Osim ovakvih, neobičnih stranačko-porodičnih aktivnosti, Neđo Trninić je, kako saznajemo, u aktuelnom periodu preokupiran nastojanjima da po svaku cijenu ostane na ministarskoj poziciji. Međutim, ostvarenje takve ambicije je veoma diskutabilno, budući da nema saglasnost SNSD-a, odakle je još u maju ove godine stigao zahtjev da on bude smijenjen sa funkcije u Vladi RS zbog njegove uloge u previranjima na lokalnom nivou u Bratuncu.

(opcija.net)