Vijesti 14.11.2021.

“NIJE IZDRŽALA NAŠ JAVAŠLUK”: Građani se opraštaju od preminule djevojčice iz Kaknja

ČITANJE: 2 minute

Prijatelji, poznanici i rodbina opraštaju se porukama na društvenim mrežama od malene Džene Gadžun koja je jutros preminula nakon što je pala u komu poslije operacije u privatnoj poliklinici u Sarajevu, prenosi N1.

“Allahu si bila draža već nama. Da ti dragi Allah podari lijepi dženet, da ti otvori vrata svog dženeta Meleku moj… Ostala su sjećanja tvoja. Vole te tvoja braća, mama i babo”, napisala je majka malene Džene.

I poznati sarajevski imam Muhamed Velić napisao je status, rekavši da nam ovo treba biti pouka.

“Djevojčica iz Kaknja, pile malo je preselilo. Nije izdržalo naš javašluk i bezobrazluk. Allah će njoj ljepše mjesto dati, u džennetu najljepšem, ispred kojeg će čekati svoje roditelje, a nama ovo treba da bude pouka i upozorenje da se javašluku, posebno u medicini, ali i u drugim sferama života, mora stati u kraj! Allah da pomogne”, napisao je Velić.

 

“Rahmet ti duši, pile naše maleno. Borila si se do zadnjeg momenta ali Allah dž.š. zna najbolje i zna zašto je svoju milost spustio na ovaj način. Leti ptico Džennetska tamo gdje nema ljudskog zla, gdje nema nikog ko će te povrijediti i zlo ti nanijeti”, jedna je od poruka.

“Mi smo krivi Džena za tvoju smrt! Mi smo krivi što nećemo zaustaviti korupciju, mito i kriminal! Mi Džena moramo tražiti halala od tebe! Nadam se da će ovo ići pravedno, da se ništa neće staviti pod tepih i da nijedan roditelj neće doživjeti ovako nešto. Halali nam Džena što smo loši ljudi”, još je jedan od statusa na Facebooku.

Podsjetimo, djevojčica koja je pala u komu nakon operacije u privatnoj poliklinici u Sarajevu preminula je jutros, a Tužilaštvo Kantona Sarajevo izdaće naredbu za obdukciju tijela, nakon koje će se znati tačan uzrok smrti.

(SB)

Oznake: Džena Gadžun