NIJE PIKSI Dragan Stojković pobjednik Džipijade u Maslovarama sa sekundom prednosti

Dragan Stojković iz Kranja pobjednik je šeste “Džipijade” u Maslovarama, kod Kotor Varoša, koja je okupila više od 30 takmičara u tri kategorije.

Stojković je sa samo sekundom prednosti trijumfovao ispred drugoplasiranog Dragana Radića iz Teslića, dok je treće mjesto pripalo Gojku Joviću iz Kranja.

“Uspio sam na željeni način da savladam stazu punu izazova jer je bilo mnogo oštrih uspona i krivina, a u ciljnoj ravnini je bilo presudno ubrzanje terenca”, istakao je Stojković.

U ekstremnim uslovima na dva točka se najbolje snašao Igor Blagojević.

U kategoriji motora četvorotočkaša najbrži je bio Stefan Kovačević iz Teslića, drugo mjesto zauzeo je Saša Grujić iz Banjaluke, a treći je bio Rajko Bebić iz Teslića.

Organizatori su nagradili i jedanaestogodišnjeg Davida Kovačevića, najmlađeg vozača u kategoriji četvorotočkaša, kao i Sanjina Božičkovića, koji je sa samo 12 godina pokazao vrhunsko vozačko umijeće za volanom džipa.

Posebno priznanje dodijeljeno je Đorđini Bogosavac iz Srpca, koja je bila jedina žena za volanom džipa.

 

“Džipijada” je okupila takmičare iz Kotor Varoša, susjednih opština i Slovenije, koji su ljubiteljima adrenalina na točkovima ponudili spektakl, a za odličnu organizaciju pobrinuli su se Auto-moto klub “Borja-Borci” i Lovačko udruženje “Jelovka” iz Maslovara.

Pehare, diplome i novčane nagrade pobjednicima je, u ime organizatora, uručio predsjednik lovačkog udruženja Slobodan Župljanin.

Prema njegovim riječima, staza ispunjava sve neophodne uslove za organizaciju profesionalnih trka.

“Još jednom se pokazalo da je ovo jedna od najboljih manifestacija u Kotor Varošu koja iz godine u godinu privlači sve veći broj učesnika i gledalaca”, rekao je Župljanin.

(Srna)

NIŠTA OD BESPLATNIH VRTIĆA Banjaluka neće slijediti primjer iz Novog Sada

Novi Sad od iduće godine potpuno će finansirati boravak djece u obdaništima. Iako se Banjaluka u mnogim stvarima ugleda na ovaj prijateljski grad, istu ideju ipak ne namjeravaju sprovesti. Roditelji širom regiona pozdravili su najavu iz Novog Sada da će za 16.500 njihovih mališana boravak u vrtićima biti besplatan, i to, kako je rečeno, kao

POTVRDA: Pronađeno beživotno tijelo pripada nestalom Banjalučaninu

Beživotno tijelo koje je večeras pronađeno u jednoj kući je Banjalučanin Igor Aksentijević, saznaje Srpskainfo. Njegovo sklupčano tijelo je pronašla majka preminulog, nakon nekoliko dana traganja po gradu. “Bitno mi je samo da sam ga pronašla”– kratko je izjavila za Srpskainfo majka pokojnog Aksentijevića. Aksentijević je, kako saznajemo, ranije hapšen zbog droge. U nastavku istrage

DODIK: Najniža plata 520 KM, nema dodatnog smanjivanja zbog bolovanja

Milorad Dodik, predsjednik SNSD-a, najavio je danas u Banjaluci da će najniža plata u RS u narednoj godine biti 520 KM. Dodik je nakon sjednice Izvršnog komiteta SNSD-a rekao i da se neće dodatno smanjivati plate za vrijeme bolovanja u Republici Srpskoj. “Potkrala se greška u dokumentu programa ekonomskih reformi i to je izbrisano. Ljudi