Magazin 07.12.2015.

Nije pio alkohol i kafu 15 mjeseca – rezultati ga oduševili!

ČITANJE: 2 minute
Kafa ispijanje
Tobias von Šnejder nije popio ni kap alkohola niti kafe tačno 15 mjeseci, a na nagovor svojih prijatelja, riješio je da sa cijelim svijetom podijeli svoje iskustvo.

Manje ogovaranja, i izlaženja

Ako sam nešto primjetio na samom početku, onda je to definitivno bio manjak društvenih aktivnosti koje je moja nova dijeta donela.

1. Zaista mi se nije izlazilo. Bilo je krajnje iscrpljujuće stalno ljudima objašnjavati da ne pijem i da samo jedno piće nije OK.

2. Svaki put kada bi me prijatelji ili kolege pozvali na piće, uglavnom sam odbijao jer nisam želio da trijezan izlazim na kraj sa njihovim ogovaranjima.

3. Ako ipak odlučim da izađem, uglavnom izdržim maksimalno sat vremena jer toliko moja trijezna koncentracija može da izdrži u društvu pijanih osoba.

4. Iako nikada nisam bio parti animal, izbacivanje alkohola iz mog života učinilo je da izlazim još manje. Tada sam shvatio koliko je mojih prijateljstava bilo bazirano na mojih navikama pijenja.

Kvalitet sna mi se poboljšao

Izbacivanje alkohola iz života drastično je poboljšalo kvalitet mog sna. I ne mislim samo na vrijeme potrebno da zaspim, već i na sam san.

Istina je da sam brže odlazio u snove nakon jednog ili dva pića, ali to je uticalo i na kvalitet sna. Sada spavam bolje i budim se sa više energije.

Prije toga, jutra su mi uglavnom bila naporna, pa čak i kada bih popio samo dva piva veče prije toga – to sam mogao da osjetim odmah po buđenju.

Manje panike i stresa bez kafe

Ovo je možda lična stvar i ne odnosi se na sve, ali izbacivanje kafe pomoglo mi je da budem opušteniji.

Pored toga, volim miris i ukus kafe, tako da ponekada posegnem za šoljicom bez kofeina. Ljeti pijem ledeni čaj, a zimi običan.

Shvatio sam da mi je odlazak na kafu više društvena aktivnost nego ispunjavanje potrebe za ovim napitkom. Zadržite društvene aktivnosti, samo kafu zamijenite nečim drugim.

Sve u svemu, veoma sam srećan svojom odlukom i nemam nikakvu želju da ponovo počnem da pijem. Ipak, to ne znači da isto savjetujem i vama, ako ste srećni vašim životom, nemojte ništa da mijenjate.

Promijenio sam svoj život iz čiste znatiželje, i potpuno sam srećan kako su stvari ispale.

(24sata.rs)