Sport 25.01.2019.

Nije usvojena ostavka Umičevića

ČITANJE: 1 minuta

Upravni odbor Rukometnog saveza Republike Srpske na sjednici u Višegradu nije jednoglasno prihvatio ostavku Marinka Umičevića na funkciju predsjednika.

Takođe, članovi UO su informisani o rješenju Okružnog suda u Banjaluci koji je ukinuo rješenje Osnovog suda po kojem su Umičević i Elvis Jaćimović ovlašteni za predstavljanje RS RS, i predmet vratio prvostepenom sudu na ponovni postupak, a sve nakon žalbe Regionalnog rukometnog saveza Banjaluka, prenijele su “Nezavisne novine”.

“Sastanak je bio uspješan. Prioritet je da Sud donese konačnu presudu i apelovaćemo na Ministarstvo pravde RS da se predmet ubrza, kako bi Savez nastavio da funkcioniše i kako bi se sredstva odblokirala. Takođe, suspenzija Regionalnog rukometnog saveza Banjaluka ostaje na snazi, dogovoreno je da od sljedeć sezone počne takmičenje u Omladinskoj ligi”, rekao je Umičević banjalučkom listu.

Podsjetimo, u prošloj godini su održane dvije sjednice Skupštine RS RS, na jednoj je Umičević izabran za predsjednika, što je najprije potvrdio i Osnovni sud, međutim, nakon žalbe, postupak je vraćen na početak.

(mondo)