Magazin 28.08.2018.

NIKAD NIJE KASNO Banjalučanin odselio u Salzburg i u 50-oj godini života završio fakultet i dobio posao

ČITANJE: 1 minuta

Siniša Bitlo Tica, Banjalučanin koji živi u Salzburgu, jedan od je najboljih primjera da nikada nije kasno za pozitivne promjene u životu. 

Sa svojih 45 godina drugi put se doselio u Salzburg, a dvije godine nakon toga je odlučio da promijeni svoj život, tako što je sa svojih 47 godina upisao studij za socijalni rad na FH Salzburg.

U 50. godini života uspješno je završio studij. Pri kraju studija već je imao ponudu za adekvatan posao koju je i prihvatio. Danas radi u plemenitoj organizaciji „Suchthilfe Salzburg“ koja pomaže raznim ovisnicima u reintegraciji i vraćanju u normalan život.

Siniša je već u periodu od 1995. do 1998. živio u Salzburgu, a 2010. se zbog nostalgije vratio u Banjaluku, nakon čega se 2013 ponovo vratio u Salzburg.

Kako se u Austriji u penziju ide sa 65 godina, sa svojih 50 godina i sa završenim studijem Siniša kaže: “Imam 15 godina da uživam na poslu do penzije…nije svejedno“, imajući pri tome u vidu obrazovanje koje je stekao na studiju.

Siniša se takođe bavi poslom kojem se najviše vesele naši najmlađi.

Naime, od 1988. se bavi lutkarskim predstavama i lutkarskim teatrom, a po potrebi rado usrećuje djecu u ulozi rođendanskog klovna.

Siniša, Bosanci i Hercegovci u Salzburgu su mnogo ponosni na tebe i hvala ti što si primjer za moguće pozitivne promjene bilo kada u životu.

(Izvor)