Biznis 04.02.2019.

Nike se konačno vraća u Banjaluku

ČITANJE: 2 minute

Nike kao jedan od najvećih svjetskih dobavljača sportske obuće, odjeće i opreme najavio je svoj dolazak u Banja Luku. Otvaranje novog specijalizovanog Nike shopa na prostoru od 400 m2, planirano je u martu 2019. godine. Lokacija će biti novi tržni centar Delta Planet.

Svi ljubitelji brenda će moći da pronađu najnoviju odjeću i obuću iz kategorije treninga, trčanja, basketa, ali i najnovije Nike lifestyle kombinacije i idealnu ponudu za mališane.

Otvaranjem Nike shopa u Banja Luci, Bosna i Hercegovina dobija još jednu sportsku destinaciju koja će potrošačima ponuditi šoping iskustvo po svjetskim standardima. Ljubiteljima brenda Nike će biti dostupni modeli kojih na ovom tržištu do sada nije bilo.

Misija brenda Nike je da nas sve podstakne da proširimo ljudski potencijal – da svakom sportisti obezbijedi inspiraciju i inovaciju. To čini kreiranjem sportskih inovacija, stvaranjem proizvoda na održiv način. „Ako osluškujemo jedinstvene glasove svake zemlje, kulture i zajednice, možemo osloboditi potencijale svakog sportiste“ – poručuju nam iz Nike-a. Oni vjeruju da raznovrsnost podstiče kreativnost i ubrzava inovacije.

Sjedište kompanije je u Oregonu, koji je deo Portlandskog gradskog područja. Preduzeće je osnovano 1964. godine, a zvaničan naziv Nike dobija 1978. godine. Osnivači su Bill Bowerman i Philip Knight. Samo ime je odabrano po grčkoj boginji pobjede Nike. Slogan ¨Just do it¨ koji se održao do dan danas je nastao krajem ’80-ih i već je postao zamjena za ime ovog brenda koje prepoznaju i stari i mladi.

Prvi specijalizovani Nike shop u BiH je otvoren 2015. godine, u Sarajevu, a sada svi sneakersheadovi i ljubitelji brenda imaju šansu da uživaju u najnovijim Nike inovacijama na dvije lokacije u Bosni i Hercegovini.

Banja Luka se se našla na listi svjetskih gradova koji imaju privilegiju da u svom gradu pronađu najnovije modele Nike Running, Nike Sportswear, Nike Trening, Nike Basketball, Nike Kids kategorija, kao i brenda Jordan.