Sport 08.03.2016.

“Nike” suspendovao ugovor sa Šarapovom, zbog dopinga ostaje bez miliona

ČITANJE: 1 minuta
sarapova
Ruska teniserka je jedna od najpopularnijih ambasadora američke kompanije, a često se u prošlosti pojavljivala u reklamama giganta u proizvodnji sportske opreme.

Američka kompanija sportske opreme “Nike” odlučila je da privremeno suspenduje sponzorstvo ruske teniserke Marije Šarapove, koja je saopštila da je bila pozitivna na doping testu tokom Otvorenog prvenstva Australije.

– Tužni smo i iznenađeni informacijama o Mariji Šarapovoj. Odlučili smo da suspendujemo sponzorstvo dok traje istraga. Pažljivo ćemo pratiti razvoj situacije – rekao je za Frans pres potparol ove kompanije, Kedžuan Vilkins.

Nekadašnja najbolja teniserka svijeta Marija Šarapova saopštila je u ponedeljak u Los Anđelesu da je bila pozitivna na doping testu tokom Otvorenog prvenstva Australije.

Osvajačica pet grend slem titula bila je pozitivna na meldonijum, supstancu koju je uzimala od 2006. godine zbog zdravstvenih problema. Upotreba te supstance zabranjena je 1. januara ove godine.

Ova 28-godišnjakinja rekla je da je 22. decembra dobila pismo Svjetske antidoping agencije (WADA) sa obavještenjem o tome, ali da nije pročitala spisak.

Ruskinja je protekle sezone zaradila 29 miliona dolara, od čega sedam na teniskim turnirima.

(Novosti)