NIKO NEĆE POSAO IZ SNOVA U KOMŠILUKU: Plata 1.600 evra na jednom od najljepših ostrva na svijetu

posao hrvatska

U medicinskim krugovima u Hrvatskoj ovih dana kruži zanimljivo pismo dr Magdalene Nardelli-Kovačić, ljekarke s ostrva Mljeta. Ona poziva kolege da dođu da rade na, kako ga naziva, “jedno od 10 najljepših ostrva svijeta’. Tačnije, u Babino Polje.
-Svi moji dragi prijatelji, potrebna mi je vaša pomoć! Stekla sam pravo na odlazak u penziju i uputila sam zahtjev jer mislim da sam pošteno odradila svoj radni vijek u ordinaciji i na terenu- započinje pismo ova ljekarka.

Kako kaže, pravo je vrijeme da ubaci u nižu brzinu. Međutim, na konkurs za otvoreno radno mjesto niko se ne javlja.

-I zato mi treba vaša pomoć. Pošaljite vijest u eter (hrvatski, balkanski, evropski, svjetski…), na društvene mreže na kojima ste, u dijasporu. Povežite me s prijateljima novinarima kako bi informacija došla i do onog nekog ko bi volio da živi i radi na jednom od 10 najljepših ostrva na svijetu. Ja sam optimista i mislim da takav neko postoji u nekoj zabitoj ambulanti na kopnu ili pretrpanoj urbanoj ambulanti ili nekoj hitnoj pomoći – u Hrvatskoj ili susjednim zemljama, naše je samo da se potrudimo da informacija stigne do njega- piše Nardelli-Kovačić.

Ova ljekarka navodi kako bi plata ljekara koji se odluči na ovaj posao bila od 8 do 9 hiljada kuna (oko 1.000 evra), u zavisnosti od toga da li je početnik ili specijalista. Mora da ima položen državni ispit i vozačku dozvolu, a dežurstva će dogovarati s Zavodom za hitnu medicinu Dubrovnik, što mjesečno iznosi između 3 i 5 hiljada kuna (oko 600 evra), u zavisnosti od dana dežurstva.

Dok ne bude gotova adaptacija stana iznad ambulante u Babinom Polju, smještaj je osiguran u selu i plaća će ga DZ i Opština Mljet.

Odlasci na kopno, navodi ljekarka, neće biti problem jer je riječ o grupnoj praksi s ljekarom u Goveđarima, a postoji i mogućnost dobijanja specijalizacije iz porodične medicine.

Nardelli-Kovačić na Mljetu radi već 35 godina. Ni kada se ona zapošljavala, kaže, nito nije želio da radi toliko daleko od kopna. Čak 20 godina bila je jedina ljekarka na ostrvu, dok se nije osnovala ljekarska ekipa u Goveđarima.

(brodportal.hr)

U opštinu Teslić Vlada uložila više od 50 miliona KM

Vlada Republike Srpske je od 2006. godine u opštinu Teslić uložila više od 50 miliona KM, po različitim osnovama iz Razvojnog programa i Budžeta Republike, a posredstvom kreditnih linija Investiciono-razvojne banke u ovu opštinu je plasirano još oko 40 miliona KM.

Skuplji radovi podigli cijene stanova u Srpskoj

Cijene svih građevinskih radova u stanogradnji u Republici Srpskoj skočile su u trećem kvartalu ove godine za 0,1 odsto, što je automatski dovelo i do poskupljenja nekretnina na domaćem tržištu.

Stefan Sejmanović sproveden u Okružno javno tužilaštvo

Policijski službenik Policijske uprave Banjaluka Stefan Sejmanović, koji se sumnjiči za zloupotrebu službenog položaja i nedozvoljenu proizvodnju i trgovinu narkoticima, sproveden je danas u Okružno javno tužilaštvo Banjaluka, rečeno je Srni u ovom tužilaštvu.

RADMANOVIĆ: Prijedlog SDS-a i PDP-a ide na štetu Republike Srpske

Potpredsjendik SNSD-a i član Kolegijuma Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH Nebojša Radmanović izjavio je da je potez SNSD-a o imenovanju članova komisija u ovom Parlementu uslijedio kao reakcija na prijedlog poslanika iz PDP-a i SDS-a za izmjenu poslovnika o radu Parlamentarne skupštine BiH. Radmanović je rekao da prijedlog SDS-a i PDP-a ide na štetu Republike

Izvještaj protiv osumnjičenih za proizvodnju i promet droge

Gradiška Policijska uprava dostavila je Okružnom javnom tužilaštvu Banjaluka izvještaj protiv Miladina Vidačkovića /45/, Slađane Vidačković /45/, Rasima Hajdera /21/ i Pamele Dukić /20/, svi iz Gradiške, zbog sumnje da su počinili krivično djelo neovlaštena proizvodnja i promet droge, rečeno je Srni u ovom tužilaštvu. Iz tužilaštva navode da se Miladin Vidačković sumnjiči i za