NIKOLA ĐURIČKO: Čovek se najbolje smeje na svoj račun

Proslavljeni srpski glumac Nikola Đuričko održao je u srijedu uveče u Kulturnom centru Banski dvor u Banjaluci stand-up show “Sve što ste oduvek hteli da znate o Džoniju, a nikada niste smeli da ga pitate”.

Đuričko je tokom nastupa prepričavao anegdote i šale iz svog života, a već pri izlasku na pozornicu uspio je da nasmije cijelu salu Banskog dvora svojim predstavljanjem: “Dobro veče, ja sam Nikola Đuričko, naš poznati glumac.”

Proslavljeni glumac je publici pričao o tome šta je morao da pjeva u prvom razredu, kako je izgubio 40 klinaca, zašto je pao balet, zašto je nosio helanke i mnoge druge zanimljive anegdote iz života.

Đuričko je istakao da mu je veliko zadovoljstvo što je nastupio u gradu na Vrbasu te da se uvijek najbolje nasmijemo kada se smijemo na svoj račun.

“Mislim da je to jedini način da se čovek dobro nasmeje, jer ako se ne nasmeje na svoj račun, teško da ima pravo da se smeje na tuđi račun. Niko ne želi da sluša kako nekoga drugog tamo maltretiraš”, istakao je Đuričko.

Proslavljeni glumac smatra da upravo ovakav humor povezuje njega na sceni s publikom.

“Čini mi se kada se čovek smeje sam sebi da se tada publika najviše uveže s izvođačem, jer i oni mogu da se smeju sebi, ali i meni. Mislim da to nije ništa strašno, kome se smeje neka se smeje”, zaključio je Đuričko.

Dodao je da mu je drago što publika ima priliku da ga upozna u drugačijem svjetlu od onog na koji je navikla.

“Meni se čini da najbolje pričam priče iz svog života. Činilo mi se da publika poznaje mene na jedan izvestan način, zato sam imao potrebu da prikažem i neku drugu stranu sebe”, naglasio je Đuričko.

Što se tiče narednih planova, proslavljeni glumac ističe da će publika imati priliku da ga vidi u Jugoslovenskom dramskom pozorištu, gdje nastupa sa svojim redovnim repertoarom, ali da su u najavi i novi filmski i televizijski projekti.

“Igram u Jugoslovenskom dramskom moj redovni repertoar, a pored toga snimam i ‘Senke nad Balkanom’. Takođe, režirao sam par epizoda ‘Žigosanih’, tako da sam se malo bacio i na to”, istakao je Đuričko. Organizator stand-up spektakla u Banskom dvoru u Banjaluci bila je Agencija “Queen estrada”.

(Nezavisne)

PETORICA PREKOBROJNA Rukovodstvo Borca napravilo transfer listu

Na prozivci novog-starog premijerligaša Borca, koja će biti obavljena u subotu od 9.30 časova, neće biti Delimira Bajića, Dejana Zarića, Nikole Mojovića, Aleksandra Popovića i Stefana Dujakovića, koji su stavljeni na transfer listu. Od ove petorice fudbalera jedino ugovor nije isticao Zariću, dok sa ostalom četvoricom igrača uprava kluba iz Platonove ulice nije željela da

REZULTATI VJEŠTAČENJA: Piralena u “Incelu” ima i do 2.800 puta više od dozvoljenog

Pojedini dijelovi zemljišta u “Incelu” u Banjaluci imaju 2.800 puta više kancerogenog ulja piralen u sebi nego što je dozvoljeno, ekskluzivno otkrivaju izvori Srpskainfo.  Srpskainfo je imao uvid u prvo vještačenje koje je obavljeno u “Incelu”, a koje je zabrinulo stručnjake. – Rezultati su doslovno užasni. Na pojedinim mjestima je bilo tolika koncentracija piralena, da

LAZAREVO ČEKA DOLAZAK MAŠINA Širi se mreža kružnih raskrsnica po gradu

Projekti izgradnje tri kružna toka na staroj “gradiškoj cesti” biće završeni za desetak dana i dostavljeni “Putevima RS”, koji treba da finansiraju radove, najavili su iz Gradske uprave. Najveći kružni tok planiran je na izuzetno frekventnoj raskrsnici na ukrštanju Ulice Knjaza Miloša sa ulicama Ivana Gorana Kovačića i Braće Pišteljić, što vozači godinama priželjkuju. U

Direktor Poreske uprave RS učestvovao na prestižnom Samitu u Bečićima

Goran Maričić, direktor Poreske uprave Republike Srpske, učestvovao je danas na panelu „Reforma poreske uprave i borba protiv sive ekonomije“, u okviru osmog po redu „Samita guvernera, ministara finansija i direktora poreskih uprava regiona“, koji je održan od 13. do 15. juna u Bečićima u Crnoj Gori. Pored Maričića, učesnici ovog panela bili su i

ŠESTI SABOR SNSD-a Dodik: Cilj – razvoj Srpske i očuvanje mira

Lider SNSD-a Milorad Dodik izjavio je danas u Laktašima da je politika stranke koju predvodi zasnovana na stabilizaciji, jačanju i razvoju Republike Srpske, a da je glavni cilj očuvanje mira. “SNSD je opredijeljen za politiku širenja saveza za Republiku Srpsku i danas smo za ovo dobili podršku. Sve naše aktivnosti biće u skladu sa ciljevima

NA KRUNIĆEVOM SPISKU 21 IGRAČ Fudbaleri Borca počeli pripreme

Fudbaleri Borca počeli su pripreme za predstojeću sezonu u kojoj će se takmičiti u Premijer ligi BiH. Na spisku trenera Branislava Krunića se nalazi 21 fudbaler, a timu je priključeno i šest juniora. Prvi trening sa ekipom odradio je i fudbaler iz Malija Dieudone Gbakale, koji je prošao ljekarske preglede i ima priliku da dokaže