NIKOLA ĐURIČKO: Čovek se najbolje smeje na svoj račun

Proslavljeni srpski glumac Nikola Đuričko održao je u srijedu uveče u Kulturnom centru Banski dvor u Banjaluci stand-up show “Sve što ste oduvek hteli da znate o Džoniju, a nikada niste smeli da ga pitate”.

Đuričko je tokom nastupa prepričavao anegdote i šale iz svog života, a već pri izlasku na pozornicu uspio je da nasmije cijelu salu Banskog dvora svojim predstavljanjem: “Dobro veče, ja sam Nikola Đuričko, naš poznati glumac.”

Proslavljeni glumac je publici pričao o tome šta je morao da pjeva u prvom razredu, kako je izgubio 40 klinaca, zašto je pao balet, zašto je nosio helanke i mnoge druge zanimljive anegdote iz života.

Đuričko je istakao da mu je veliko zadovoljstvo što je nastupio u gradu na Vrbasu te da se uvijek najbolje nasmijemo kada se smijemo na svoj račun.

“Mislim da je to jedini način da se čovek dobro nasmeje, jer ako se ne nasmeje na svoj račun, teško da ima pravo da se smeje na tuđi račun. Niko ne želi da sluša kako nekoga drugog tamo maltretiraš”, istakao je Đuričko.

Proslavljeni glumac smatra da upravo ovakav humor povezuje njega na sceni s publikom.

“Čini mi se kada se čovek smeje sam sebi da se tada publika najviše uveže s izvođačem, jer i oni mogu da se smeju sebi, ali i meni. Mislim da to nije ništa strašno, kome se smeje neka se smeje”, zaključio je Đuričko.

Dodao je da mu je drago što publika ima priliku da ga upozna u drugačijem svjetlu od onog na koji je navikla.

“Meni se čini da najbolje pričam priče iz svog života. Činilo mi se da publika poznaje mene na jedan izvestan način, zato sam imao potrebu da prikažem i neku drugu stranu sebe”, naglasio je Đuričko.

Što se tiče narednih planova, proslavljeni glumac ističe da će publika imati priliku da ga vidi u Jugoslovenskom dramskom pozorištu, gdje nastupa sa svojim redovnim repertoarom, ali da su u najavi i novi filmski i televizijski projekti.

“Igram u Jugoslovenskom dramskom moj redovni repertoar, a pored toga snimam i ‘Senke nad Balkanom’. Takođe, režirao sam par epizoda ‘Žigosanih’, tako da sam se malo bacio i na to”, istakao je Đuričko. Organizator stand-up spektakla u Banskom dvoru u Banjaluci bila je Agencija “Queen estrada”.

(Nezavisne)

SAJAM NAMJEŠTAJA U KELNU Namještaj iz RS pred evropskim kupcima

Stolovi, stolice, komode i drugi namještaj proizveden u pogonima širom RS kvalitetom i dizajnom parira onom iz evropskih fabrika, a u prilog tome govori činjenica da se domaći proizvođači i ove godine predstavljaju na sajmu namještaja u Kelnu, najvećoj smotri na svijetu kada je riječ o ovoj grani prerađivačke industrije. Na ovogodišnjem sajmu “Imm cologne”,

FK BORAC: Počela operacija “Povratak”

Šef stručnog štaba banjalučkih “crveno-plavih” Darko Vojvodić izvršio prozivku i dao znak za početak priprema za drugi dio sezone u Prvoj ligi RS, u kojoj je primarni cilj šampionska titula i povratak u društvo najboljih bh. klubova. Jesenji šampion Prve lige Republike Srpske, banjalučki Borac, danas je započeo pripreme za nastavak prvenstva. Šef stručnog štaba

(FOTO) Snijeg zaobilazi Banjuluku, što građani koriste za ugodne šetnje

Dok je u velikom dijelu BiH snijeg, a time i otežano kretanje građanima, u Banjoj Luci suprotna slika. Naime, dok se Sarajlije, ali i građani brojnih drugih gradova suočavaju sa sniježnim “nedaćama”, u određenim dijelovima zemlje, poput Banje Luke građani uživaju u šetnjama čistim i prohodnim ulicama. Lijepo vrijeme, iako nešto hladnije nego juče, bilo

NOVI SIMBOLI BANJALUKE U toku pripreme za realizaciju tri međunarodna arhitektonska konkursa

Međunarodni arhitektonski konkursi na osnovu kojih će se definistati izgled kongresno konferencijske dvorane, mosta u Docu, te centralnog područja grada biće objavljeni do kraja februara. Radi se o projektima koji bi trebali s jedne strane da omoguće da Banjaluka dobije reprezentativne objekte koji će biti njeni simboli, a s druge strane da obezbijede privredni i

DODIK: SDA izigrala načelni dogovor

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik rekao je danas u Istočnom Sarajevu da je SDA izigrala raniji načelni dogovor i da je SNSD ponovo izigran od Bošnjaka kada je riječ o formiranju vlasti na nivou BiH. “Formirali smo Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH i Kolegijum Doma. SDA je tu utrpala svoje kandidate, a onda su pobjegli

Fudbaleri Borca krenuli sa pripremama, čeka se Boateng

Prozivci u Fudbalskom klubu Borac koju je obavio trener Darko Vojvodić prisustvovala su 34 igrača, među kojima su i novajlije iz Voždovca Aleksandar Mirković i Aleksandar Pajčin koji se u banjalučkom prvoligašu nalaze na probi.