Politika 17.03.2021.

Nikola Selaković u dvodnevnoj posjeti BiH

ČITANJE: 1 minuta

Ministar spoljnih poslova Srbije Nikola Selaković započeo je danas zvaničnu dvodnevnu posjetu Bosni i Hercegovini sastankom sa zamjenicom predsjedavajućeg Savjeta ministara i ministarkom inostranih poslova Biserom Turković.

Nakon tet-a-tet sastanka Selakovića i Turković, predviđen je sastanak delegacija Srbije i Bosne i Hercegovine, prenosi Tanjug.

Selaković će se prvog dana posjete u Sarajevu sastati i s predsjedavajućim Savjeta ministara BiH Zoranom Tegeltijom, kao i sa sekretarkom Regionalnog savjeta za saradnju Majlindom Bregu.

U Istočnom Sarajevu, kasnije danas, Selaković će razgovarati i s predsjednicom Republike Srpske Željkom Cvijanović, a sastaće se i s mitropolitom dabrobosanskim Hrizostomom.

Drugog dana posjete, Selaković će se u Sarajevu sastati s članovima Predsjedništva BiH, predsjedavajućim Miloradom Dodikom, Šefikom Džaferovićem i Željkom Komšićem.

Na kraju dvodnevne posjete BiH, Selaković će posjetiti Drvar, gdje će razgovarati s predstavnicima opština Drvar, Glamoč i Bosansko Grahovo, kao i sa srpskim zastupnicima u Skupštini Kantona 10 i Domu naroda Parlamenta Federacije BiH.

(N.S)