Politika 16.05.2016.

Nikolić, Ljajić i Dačić u trci za predsjednika Srbije

ČITANJE: 1 minuta
nikolic-i-dacic
Kandidaturu za predsjedničke izbore 2017. godine do sada su najavili lider SRS Vojislav Šešelj, aktuelni predsjednik Tomislav Nikolić, Rasim Ljajić i Ivica Dačić.

Predsjednik Srbije Tomislav Nikolić je krajem aprila izjavio da će se kandidovati na predsjedničkim izborima sljedeće godine, jer će, kako je rekao, i dalje biti potreban premijeru Aleksandru Vučiću.

“Mislim da Vučiću treba Nikolić”, naglasio je tada predsjednik i izrazio uverenje da će Vučić za tri ili četiri godine moći da vlada i bez njegove podrške.

Predsjednik SDPS-a Rasim Ljajić izjavio je nedavno da vjeruje da će osvojiti veći broj glasova na predsjedničkim izborima nego što mnogi smatraju.

“Stojim sa obe noge na zemlji, svjestan sam i šansi i pozicije, ali smatram da imam mogućnost da se kandidujem i vjerujem da ću osvojiti veći broj glasova nego što mnogi smatraju”, rekao je Ljajić za B92.

Lider SPS Ivica Dačić je, takođe, ranije najavio da će se kandidovati na predsjedničkim izborima.

Uz potpunu saglasnost svih prisutnih članova Uprave SRS, ranije tokom dana donesena je odluka da kandidat SRS na predstojećim predsjedničkim izborima bude Vojislav Šešel, odlučeno je na četvrtoj sjednici Centralne otadžbinske uprave.

(Agencije)