Politika 10.12.2022.

Nikšić odgovorio na optužbe da su izdajnici zbog sastanka sa Dodikom u Banjoj Luci

ČITANJE: 2 minute

“Kažu mi moraš nešto napisati u vezi sastanka. Imaju snimljene izjave, branim se. Kažu prozivaju vas da ste izdajnici, da ste popustili, pitaju na šta ste pristali, šta ste dali Dodiku za komad vlasti?”, napisao jelider SDP-a Nermin Nikšić nakon sastanka “osmorke” sa SNSD-om u Banjaluci.

Nakon toga se upitao kako odgovoriti onima koji ne žele ni da čuju ni da vide.

“Treba li se njima pravdati? Za njih smo izdajnici i tu nema pomoći. Oni imaju svoje istine. Do njih argumenti ne dopiru. A opet nisu svi botovi, ima i onih koji zaslužuju da čuju istinu”, napisao je.

Nikšić je naveo o čemu se razgovaralo sa Dodikom i odgovorio na optužbe za “izdaju”.”Ako smo izdajnici zato što će Vijeće ministara biti formirano na osnovu smjernica i principa za njegovo formiranje, neka smo.

Ako je izdaja usvajanje budžeta sa novcem za plate vojnika, policije, granične policije, onda priznajem, jesmo, izdali smo. Ako je izdaja rad na evropskim integracijama, vladavini zakona, ekonomiji, zaštiti domaće proizvodnje, izdali smo, prozivajte. Ako je izdaja dogovor da operativno radimo na svakom investicionom projektu u skladu sa ustavnim i zakonskim nadležnostima svakog nivoa vlasti, šta da kažem, nema opravdanja, izdajnici smo, napisao je on.

Ako je izdaja ostaviti svađe, sukobe, podjele iza sebe i dogovarati saradnju, uz mogućnost zajedničkih investicija entitetskih vlada, pa i formiranja zajedničke firme za investiranje u energetski sektor, ne mogu si pomoći, izdajnik sam”, napisao je Nikšić.

Kazao je i da je spreman otrpiti sve sa nadom da se vrate ljudi u državu te da nema alternative razgovoru i dogovaranju.

“Građani Bosne i Hercegovine zaslužuju vlast koja će se boriti i raditi kako bi svima bilo bolje. Svi smo mi Bosna i Hercegovina, sa entitetima, distriktom, kantonima, gradovima i opštinama, a najprije tri naroda, a jedna duša,” zaključio je Nikšić.

(Z.M)