Vijesti 30.05.2020.

NIKŠIĆ: Priveden vozač automobila koji se jutros sudario sa autobusom

ČITANJE: 2 minute

Žena koja je upravljala automobilom koji se jutros sudario sa autobusom na putu Podgorica-Nikšić privedena je i biće saslušana u tužilaštvu, rekao je osnovni državni tužilac u Nikšiću Stevo Šekarić.

Privedena je žena čiji su inicijali D.T. zbog sumnje da je izazvala teško krivično djelo protiv bezbjednosti javnog saobraćaja.

U sudaru autobusa i automobila “folksvagen turan”, budvanske registracije, u Bogetićima, na putu Podgorica – Nikšić, poginule su dvije, a povrijeđeno je 26 osoba.

Načelnik Službe zaštite i spasavanja Nikšić Veselin Gardašević rekao je da nakon sudara autobus prevoznika “Glušica” sletio u provaliju duboku oko 20 metara, a automobil “folksvagen turan” se prevrnuo pored puta.

Poginule su žene J.J. (42) i V.M. (46) iz Nikšića, a ljekarska pomoć u nikšićkoj bolnici ukazana je za 26 povrijeđenih, od kojih je 19 pušteno kući, a sedam zadržano na bolničkom liječenju.

Direktor bolnice Ilija Ašanin rekao je da je petoro teže povrijeđenih na intenzivnoj njezi, dok je po jedno na liječenju na Odjeljenjima hirurgije i ortopedije.

– Jedna djevojčica, koja je imala povrede unutrašnjih organa i unutrašnje krvarenje, operisana je i njeno stanje je trenutno stabilno. Svi povrijeđeni su trenutno stabilnih vitalnih parametara i kod većine je riječ o prelomima ruku, nogu i rebara – pojasnio je Ašanin na konferenciji za novinare u nikšićkoj bolnici.

Spasoje Tomić, jedan od putnika koji je jutros u 8.05 časova autobusa krenuo iz Nikšića za Podgoricu, rekao je da je vozač vozio prilagođenom brzinom i sasvim bezbjedno, sve do trenutka kada je ispred  njega izletio automobil iz suprotne trake.

– Vozač nije uspio da izbjegne automobil, već su se sudarili i mi smo sletjeli u provaliju. Sreća u nesreći bila je što smo samo proklizali i nismo se prevrtali. Većina od nas je preživjela ovaj udes, ali nažalost dvije djevojke nisu – ispričao je Tomić.

(Srna)