Region 02.08.2020.

NIŠ: Pacijent tukao medicinsku sestru

ČITANJE: 2 minute

Pacijent S.K. (82) istukao je medicinsku sestru N.O. (32) na Klinici za rehabilitaciju niškog Kliničkog centra, nakon što ga je spriječila da svojevoljno napusti tu ustanovu.

Prije napada je prijetio da da će skočiti kroz prozor, prenosi Telegraf.rs.

Težak incident se dogodio 30. jula oko 18 sati.

“Sestra mu je objasnila da zbog zdravstvenog stanja mora da ostane na liječenju, nakon čega je on podivljao. Popeo se na radijator i otvorio prozor, vikao je da će, ako ne može kroz vrata, izaći kroz prozor”, rekli su sagovornici portala upoznati sa slučajem.

Medicinska sestra upjela je ubijediti pacijenta da odustane od iracionalne namere i vrati ga u krevet. Međutim, čim mu je okrenula leđa, pacijent je zgrabio štaku i svom snagom je udario, jednom po glavi, a drugi put po rebrima.

Niška policija je potvrdila taj događaj i saopštila da je obavijestila Osnovno javno tužilaštvo. Ustanovljeno je da je riječi o krivičnom djelu lake tjelesne povrede, zbog čega će protiv napadača biti podnijeta krivična prijava.

Niški Klinički centar osudio je napad na medicinsku sestru.

“Tačno je da je zdravstvena radnica napadnuta na svom radnom mjestu. To je nedopustiv akt u situaciji kada medicinsko osoblje u cijeloj zemlji rizikuje svoje živote i zdravlje da bi pomogli oboljelima od Covida 19. Osuđujemo ovakvo ponašanje i apelujemo na pacijente da nam pomognu da bi svako dobio blagovremenu i adekvatnu pomoć”, rečeno je u toj zdravstvenoj ustanovi.

Kolege pretučene medicinske sestre ogorčene su napadom na nju jer, kako tvrde, radi se o savesnoj osobi koja je doživela traumu samo zato što je radila svoj posao.

“Da ga je pustila da skoči kroz prozor, dobila bi otkaz”, rekla je jedna koleginica pretučene žene.

(E.M/banjaluka.net)

Oznake: Nis