Svijet 18.01.2023.

“NISAM KRIV”: Brajan Volš se pred sudom izjasnio o nestanku i mogućoj smrti supruge Ane

ČITANJE: 2 minute

Brajan Volš se izjasnio da nije kriv za smrt svoje supruge Ane jutros dok su tužioci predstavljali mnoge dokaze protiv njega, uključujući desetine internet pretraga o ubistvu i rasparčavanju, kao i mnogo DNK dokaza pronađenih u kontejneru u blizini kuće njegove majke.

Brajan je doveden danas nešto poslije 14 časova po našem vremenu u Okružni sud u Kvinsiju gdje se suočio sa optužbama za ubistvo svoje supruge Ane Volš.

Tužilac je pročitao šta je Brajan pretraživao na svom ajpedu 1. januara, iz sata u sat, a među linkovima su i sljedeći “Kada leš u raspadanju počinje da smrdi”, “Možeš li biti osuđen za ubistvo bez tijela”, “Kako možeš da naslijediš nekog ko je nestao”.

Tužilac je onda rekao da je 2. januara uz sredstva za čišćenje kupio i zaštitno odijelo i tri tepiha.

Trećeg januara pokupovao je i kante za smeće, a na internetu je razgledao link kako soda bikarbona može da zamaskira miris tijela u raspadanju.

Četvrtog januara istražioci su u njegovom “volvu” zatekli oborena zadnja sjedišta i zadnji dio obložen najlonom. Prema nekim izvještajima tamošnjih medija, Brajan je navodno raskomadao Anino tijelo i spalio ga, ali to još niko nije zvanično potvrdio.

Volš će se sljedeći put pojaviti pred sudijom 9. februara, prenosi CNN.

Tužilac kaže da je pronađeno 10 torbi u kojima su bili predmeti sa krvlju. DNK testiranje je povezalo krv i tkivo sa njom.

Tu su bili svi dokazi koje je Bajan bacio – krvave krpe, i njen i njegov DNK, njena odjeća i lična dokumenta.

Anine čizme u kojima je posljednji put viđena, nađene su u kontejneru kod kuće njegove majke, kao i njena orglica.

Tokom ispitivanja Brajan Volš je gledao u jednu tačku i treptao u trenutku dok je tužilac iznosio brojne dokaze slučaja, prenose Nezavisne.

(SB)

Oznake: Brajan Volš