Sport 03.05.2019.

“NIŠTA JOŠ NIJE GOTOVO”: Rukometaše Borca od trofeja u Kupu BiH dijeli korak

ČITANJE: 2 minute

Rukometaši Borac Mtela su blizu odbrane trofeja u Kupu Bosne i Hercegovine. U prvoj utakmici finala savladali su Izviđač u Ljubuškom 23:22 sjajnim finišom kad su napravili seriju 5:1.

Banjalučani su još jednom pokazali karakter i uspeli su da nadoknade zaostatak koji su imali na startu drugog dijela. Najefikasniji igrači su bili Milan Dakić i Bojan Rađenović sa po šest golova. Krilni rukometaš Rađenović ističe da je na kraju presudila želja.

– Ništa još nije gotovo. Iako smo ostvarili trijumf na gostovanju, svjesni smo da je ovo samo prvo poluvreme borbe za trofej. Zadovoljni smo kako smo odigrali finiš i slavili pobjedu, ali nam to ništa neće vrijediti ako i u revanšu ne budemo bolji. Nema opuštanja! Naš rival je pokazao da je kvalitetan i ono što je za nas bitno da smo stekli prednost koju želimo da potvrdimo u revanšu i odbranimo trofej. Ekipa je još jednom pokazala karakter, vratila se iz minusa i uspjela doći do trijumfa – istakao je Rađenović.

Sa njim se slaže i srednji bek Milan Dakić.

– Izuzetno tvrda utakmica o čemu svedoči i broj golova. Još jednom smo pokazali karakter i borbenost. Imali smo zaostatak većim dijelom meča, ali nijednog trenutka nismo pali. Znali smo šta želimo i uz veliku borbenost smo okrenuli rezultat i na kraju stekli prednost za revanš. Ipak, svi želimo da budemo još bolji i da u revanšu osiguramo rezultat kojim bi osvojili trofej- dodao je Dakić.

Izviđač je imao više vremena za pripremu utakmice, što se osjetilo u pojedinim trenucima.

– Vidjelo se da su imali dosta vremena da nas skautiraju i to se osjetilo u pojedinim periodima meča. Oni su mlada ekipa, koja može dobro da igra, tako da moramo biti oprezni i u revanšu- dodao je Rađenović.

(Srpskainfo)