Vijesti 20.09.2016.

Ništa od autobuske karte koja bi važila sat vremena

ČITANJE: 2 minute

Vožnja sat ili duže u javnom prevozu uz kupovinu jedne autobuske karte još neće zaživjeti u Banjaluci i pitanje je da li će uopšte, iako je takva praksa zastupljena u evropskim i gradovima u regionu.

Naši prevoznici smatraju da to nije potrebno, iako ima putnika koji smatraju da to treba jer se mnogima dešava da plate autobusku kartu 1,40 KM, voze se tek dvije stanice da nešto nakratko obave i ako opet hoće da koriste gradski prevoz, moraju da kupe novu autobusku kartu i tako u krug.

Poređenja radi, Banjalučani za jednokratnu kartu plaćaju 1,40 KM u gradskom i 1,60 KM u prigradskom prevozu, a u Sarajevu karta koja važi sat vremena na tramvajskim linijima košta 1,60 KM, kako su potvrdili iz “Grasa”, dok karta koja važi 24 časa iznosi 5,30 KM.

U Beogradu vremenska karta od sat i po u sve četiri zone iznosi 269 dinara (oko četiri KM).

Dejan Mijić, direktor “Autoprevoza”, rekao je da za ovakvim vidom naplate prevoza nema potrebe.

“Nismo mi Beograd i nema za tim potrebe, jedino da neko sada sjedne i kruži po gradu. Gradski prevoz je dobro pokriven, dovoljno gust i cijena karte je sasvim pristojna za sadašnje uslove. Zato postoje grupe prevoza i studije koje se bave tim. Određene grupe linija su izmijenjene, a njima se pokriva određeno područje grada i kada kupite mjesečnu kartu, vozite se na svim linijama te grupe”, rekao je Mijić.

Dragan Ritan iz “Žak tursa” rekao je da pitanje uvođenja karata koje bi važile sat uputimo većim prevoznicima, dok iz “Bočac tursa” Slobodanka Marčeta kaže da to nisu razmatrali i da bi Gradska uprava trebalo to da pokrene.

Iz Gradske uprave danas nismo dobili odgovor na ovo pitanje, pišu Nezavisne novine.

U Pokretu potrošača RS smatraju da bi trebalo da se ugledamo na druge gradove kada je u pitanju prevoz.

“Ne treba uvesti samo karte koje važe jedan sat, već i digitalno punjenje kao savremeni sistem”, rekao je Dragovan Petrović, predsjednik Pokreta potrošača RS. Mnogi putnici koji usluge prevoza koriste bez kupovine mjesečne karte smatraju da treba uvesti mogućnost kupovine cjelodnevne ili vremenske karte u javnom prevozu.

Prevoznici traže subvencije Prijedlog za subvencionisanje gradskog prevoza prevoznici s područja grada će narednih dana uputiti Gradskoj upravi, a s obzirom na to da je u toku priprema budžeta za narednu godinu, očekuju da će dobiti određena sredstva.

U nekim prevozničkim preduzećima za ta sredstva već imaju plan i kažu da bi ih koristili za povećanje standarda i plata vozača.

(nezavisne.com)