Vijesti 04.08.2016.

Ništa od kružnog toka kod Sirana na Laušu

ČITANJE: 2 minute

Iako su se stanovnici Lauša nadali da bi tokom rekonstrukcije glavne ulice u ovom naselju – Karađorđeve, mogao da bude izgrađen kružni tok kod restorana “Sirano” koji bi značajno smanjio gužve, to se ipak neće desiti.

U Karađorđevoj ulici u toku je presvlačenje kolovoza, a mještani koji se svakodnevno suočavaju sa ogromnim kolonama u jednoj od najprometnijih ulica u gradu, očekivali su da ujedno budu ispoštovana ranija obećanja da na najkritičnijem dijelu bude izgrađen kružni tok.

Iako je izmijenjenim regulacionim planom planirana gradnja kružnog toka, u Gradskoj upravi kažu da je na “Putevima RS”, koji su zaduženi za taj dio puta, da daju saglasnost na predloženo rješenje.

U ovom preduzeću kažu da taj kružni tok nije u planu za ovu godinu.

– Ovo preduzeće izrađuje projektnu dokumentaciju za izgradnju kružnih tokova “Lesnina” i “Rebrovac” na magistralnom putu M4, dionica Banjaluka pijaca – Banjaluka Rebrovac – rekli su u “Putevima”.

Kazali da trenuto u Karađorđevoj izvode radove vrijedne 882.351 KM.

– U ovoj ulici se presvlači kolovoz, stružu i saniraju šahtovi, slivnici, ivičnjaci i saobraćajna signalizacija u dužini od tri kilometara – rekli su naglasivši da je rok za završetka radova 3. septembar.

Predsjednik Savjeta mjesne zajednice Lauš Nebojša Matić kaže da bi kružni tok mnogo olakšao svakodnevicu mještana ovog naselja.

– Prema našim informacijama postojeći semafori su koštali 300.000 KM, a mnogo isplativiji bi bio kružni tok i smanjio bi gužve – rekao je Matić naglasivši i da je odličan potez sanacija Karađorđeve i da građani treba da budu strpljivi.

Ipak, mnogi zbog radova posljednjih dana kasne na posao, jer se često zbog mehanizacije na putu, vozi jednom kolovoznom trakom.

– Polako se uhodavamo i privikavamo na novonastalu situaciju. Gužve su velike, autobusi ponekada kasne, ali sve će se to na kraju isplatiti, jer ćemo konačno, poslije mnogo godina, imati normalan kolovoz – kazala je mještanka Lauša Svjetlana R.

Gužve

U “Putevima RS” kažu da je u užem gradskom području u funkciji pet kružnih tokova.

– Oni su umnogome smanjili saobraćajne gužve – poručili su iz ovog preduzeća.

(Glas Srpske)