Politika 10.04.2019.

NIŠTA OD NOVOG ODBORA: Antonićeva inicijativa skinuta sa dnevnog reda Skupštine grada

ČITANJE: 1 minuta

Sa dnevnog reda današnjeg zasjedanja Skupštine grada skinuta je tačka koja se odnosila na osnivanje odbora za praćenje realizacije infrastrukturnih radova u Banjaluci.

Osnivanje ovog odbora je bila inicijativa odbornika SNSD Momčila Antonića.

Tačka je uklonjena jer je nadležna skupštinska komisija za propise i predstavke bila suzdržana kada je davala mišljenje o tom dokumentu, a Poslovnik o radu gradskog parlamenta kaže da se tačka povlači sa dnevnog reda ukoliko ne dobije podršku resornog radnog tijela.

– Žao mi je što su pojedine kolege iz moje stranke skinule ovu tačku sa dnevnog reda. Interesantno je da su pojedinci javno na društvenim mrežama samo prije desetak dana podržali ovu inicijativu. Ali očigledno je da su promijenili mišljenje i misle da nemamo problem, a ja smatram da imamo problem – rekao je Antonić.

Zapitao se odakle šefu Odsjeka za saobraćaj Slavku Davidoviću pravo da hvali rad tog nadležnog odjeljenja.

– Iz odgovora koji sam dobio od njega na moja odbornička pitanja o tome koji su projekti realizovani na vrijeme vidi se koliko je procentualno urađeno, a ne šta je tačno urađeno. Mi kao odbornici usvajamo određene planove i u njima su navedne ulice u kojima će se izvoditi radovi. Problem je što je sebi načelnik uzeo za pravo da sam realocira sredstva gdje hoće. Onda ne treba usvajati planove ako će on trošiti novac kako on misli – rekao je Antonić.

Dodao je da je tražio da mu navedu sve realizovane projekte i koliko njih je završena u roku.

– Samo tri projekta su urađena na vrijeme – naveo je Antonić.

(Srpskainfo)