Magazin 01.06.2016.

Njega bebe za vrijeme ljeta: 7 savjeta koje bi svaka mama trebalo da zna

ČITANJE: 2 minute

Pri tom, mislimo na ljetnje aktivnost koje se odvijaju napolju i nije velika tajna da male bebe i sunce nisu baš dobitna kombinacija. Dakle, šta mama treba da uradi po tom pitanju?

Ovdje se nalazi nekoliko vrijednih savjeta koje treba znati ukoliko dočekujete ljeto sa bebom koja nema ni 6 mjeseci starosti.

Krema za zaštitu od sunca je u stvari dobra
Američko udruženje pedijatara ističe da možete koristiti malo kreme za sunčanje na određenim delovima tijela vaše bebe koja je mlađa od 6 mjeseci, ako nemate drugu opciju.

Upotreba zaštitne garderobe
Postoji mnogo šešira i odjeće za bebe na tržistu koji su dizajnirani da zaštite bebe od štetnih sunčevih zraka. Regularna odjeća nije dovoljna, zato ne pravite grešku misleći da je vaša beba zastićena ako ne nosi odgovarajuću odjeću.

Uvijek potražite hlad
Koristite baldahin na dječijim kolicima kad god idete u šetnju. Ponesite suncobran na bazen ili plažu da bi zaštitili vašu bebu od direktnog uticaja sunca koliko je to moguće.

Mudro izaberite bazen
Da, vaša beba može boraviti u bazenu. Ali, u onim bazenima koji sadrže mnogo štetnih hemikalija, kao što su na primjer zatvoreni bazeni, postoji veliki rizik od oštećenja nježne kože vaše bebe i disajnih puteva.

Temperatura bazena je važna
Male bebe se lako prehlade, zato one mogu da budu u bazenima koji su zagrijani. Ako vam se čini da je voda hladna, svakako je još hladnija za vašu bebu.

Hidratacija je ključ
Da li znate da bebama treba 50% više tečnosti tokom ljetnjih mjeseci? Bebe mlađe od 6 mjeseci dojite još češće nego inače ili im dajte dodatnu količinu tečnosti.

Sprej protiv ujeda buba može da se koristi
Ako vaša porodica provodi ljeto na planini ili negdje u šumi, repelent za insekte može da zaštiti vašu bebu ukoliko je ona stara barem dva mjeseca.

(Mamaibeba.com)