Biznis 03.11.2017.

Njemačka daje 50 stipendija banjalučkim studentima

ČITANJE: 1 minuta

Univerzitet primijenjenih nauka iz Esena u Njemačkoj zajedno sa fondacijom „Fairnetzen“, dodijeliće za kalendarsku 2018. godinu 50 stipendija po 200 evra (jednokratno, protivvrijednost u KM) studentima I i II ciklusa svih fakulteta Univerziteta u Banjoj Luci, osim studentima koji su već bili korisnici stipendije “Welt der Wunder“ ili “Fairnetzen“.

Zainteresovani studenti treba da dostave prijavu na engleskom jeziku i propratnu dokumentaciju kojom će dokazati navode iz prijave. Neophodno je dostaviti i:

1. kratku biografiju na engleskom jeziku u kojoj je posebno važno detaljno opisati socijalni status studenta

2. fotografiju

3. dokaz o navedenom socijalnom statusu (stanju socijalne potrebe) studenta (npr. ček od penzije, ljekarski nalazi o bolesti roditelja ili studenta, dokaz o invalidnosti roditelja ili studenta, potvrda o nezaposlenosti roditelja, dokaz da je student dijete bez jednog ili oba roditelja, potvrda centra za socijalni rad o korištenju socijalne pomoći i dr.)

4. dokaz o uspjehu studenta (uvjerenje o prosjeku ocjena u dosadašnjem studiju)

5. instrukciju banke za uplatu stipendije na račun u konvertibilnim markama.

Dokumenti pod tačkama 3, 4. i 5. dostavljaju se samo na srpskom jeziku.

Konačnu listu korisnika stipendije utvrdiće donatori, nakon razmatranja prispjelih prijava i obavljenih razgovora sa kandidatima, a prednost će imatiuspješniji studenti slabijeg socijalno-ekonomskog statusa.

Prijave i dokumentacija podnose se isključivo putem pošte na adresu: Univerzitet u Banjaluci (za stipendiju Fondacije “Fairnetzen“), Bulevar vojvode Petra Bojovića 1 A, Banja Luka, najkasnije do 6. novembra 2017. godine.

U slučaju nejasnoća kontaktirajte višeg stručnog saradnika za izdavačku djelatnost Univerziteta u Banjaluci mr. Dušana Vrućinića putem elektronske pošte na adresu: [email protected]

(Mojabanjaluka.info)