Vijesti 30.11.2017.

Njemačka daje stipendije banjalučkim studentima

ČITANJE: 1 minuta

Predstavnici Univerziteta u Banjaluci i njemačkog Univerziteta primijenjenih nauka za ekonomiju i menadžment FOM /Fachhochschule für Oekonomie & Management/ razgovarali su u Banjaluci o dosadašnjoj i budućoj saradnji, kao i stipendiranju ovdašnjih studenata.

Profesoru ovog njemačkog univerziteta i počasnom doktoru nauka Univerziteta u Banjaluci Klemensu Jegeru danas je iskazana zahvalnost za stipendije koje visokoškolska ustanova iz Esena svake godine dodjeljuje ovdašnjim studentima.

Nakon sastanka sa delegacijom Univerziteta u Banjaluci, u kojoj su bili vršilac dužnosti rektora Radoslav Gajanin, prorektor za međunarodnu i međuuniverzitetsku saradnju Biljana Antunović i prorektor za ljudske i materijalne resurse Luka Kecman, Jeger i Antunovićeva su razgovarali sa studentima, koji su aplicirali za stipendije “Fajrnecen” /Fairnetzen/.

“Nakon razgovora i detaljnog pregleda dokumentacije, predstavnici FOM Univerziteta i Fondacije `Fajrnecen` će u narednom periodu odabrati studente kojima će biti dodijeljene stipendije”, saopšteno je iz Univerziteta u Banjaluci.

Univerzitet primijenjenih nauka iz Esena i Fondacija “Fajrnecen” dodijeliće početkom naredne godine 50 jednokratnih stipendija od 200 evra, namijenjenih studentima prvog i drugog ciklusa studija svih fakulteta Univerziteta u Banjaluci.

Na ovogodišnjni konkurs prijavila su se 133 studenta banjalučkog Univerziteta.

(Srna)