Vijesti 12.04.2016.

Njemačka preduzeća traže dobavljače

ČITANJE: 1 minuta
metalska-industrija
Iz Republičke agencije za razvoj malih i srednjih preduzeća obavijestili su Odsjek za lokalni ekonomski razvoj da je Predstavništvo njemačke privrede u BiH uputilo poziv firmama iz BiH da učestvuju u B2B-projektu „Njemačka inicijativa za pronalaženje dobavljača u državama Zapadnog Balkana 2016“, koji će biti održan 9. juna 2016. godine u Dortmundu.

Tom prilikom, zainteresovane njemačke firme o svojim konkretnim potrebama vodiće direktne razgovore sa uspješnim proizvođačima/dobavljačima sa Zapadnog Balkana iz sljedećih oblasti: proizvodnja mašina i postrojenja, dobavljači za automobilsku industriju, opšta obrada metala, obrada plastike, livnice, proizvodnja cijevi, gumenih dijelova i metalnih proizvoda za industriju, gradnja metalnih konstrukcija, proizvodnja transportera i njihovih dijelova, elektrotehnika, inženjerstvo u oblasti elektrohardvera, te industrija namještaja.

Za učešće u ovom projektu, u prvoj fazi, potrebno je ispuniti prijavu (Supplier Sheet) koja se može preuzeti ovdje (u prilogu su i profili 44 njemačke firme koje su se do sada prjavile).

Prijavu je potrebno popuniti na engleskom jeziku i poslati je do 22. aprila 2016. godine na e-mail: [email protected].

U drugoj fazi, njemačke firme će razmotriti pristigle prijave, te izvršiti selekciju firmi iz BiH i regiona, koje će biti pozvane da učestvuju na razgovorima.

Službeni jezik ovog B2B-događaja je engleski jezik.

Firme iz BiH koje budu pozvane snose troškove prevoza i smještaja, dok je učešće na B2B-razgovorima besplatno.

(Banjaluka.rs.ba)