Sport 02.12.2022.

Njemački mediji u šoku: Kakva sramota!

ČITANJE: 1 minuta

U dvoboju zadnjeg kola E grupe SP-a Njemačka je pobijedila Kostariku 4:2, ali su obje ekipeispale i idu kući.

Njemačkoj je to drugo Svjetsko prvenstvo zaredom da ispada u grupi, nakon što je 2014. godine bila prvak svijeta. Njemačka je izgubila od Japana u prvom kolu, remizirala sa Španijom i pobijedila Kostariku te ispala s četiri boda. Njemački mediji puni su kritika na takav nastup svoje reprezentacije.

Reakcije njemačkih medija

“Kakva sramota! Izbačeni smo”, vrišti naslov Bilda, najpoznatijeg njemačkog lista koji naglašava da je njemačka reprezentacija izbačena u grupnoj fazi Svjetskog prvenstva dvaput zaredom. “Sramotno smo izgubili od Japana, remizirali protiv Španije i onda pobijedili uvjerljivo Kostariku”, piše Bild.

“Gotovo je, gotovo, Njemačka je ispala sa Svjetskog prvenstva”, piše Sport1 te navodi kako je zapravo poraz Španije doveo do eliminacije Njemačke, koja je uvjerljivo pobijedila svojoj utakmici.

“Njemački igrači izgledaju prestravljeno. Goretzka, Raum i ostali izgledaju šokirano i bulje u prazno dok sjede na klupi za zamjene”, piše Kicker kako bi dočarao raspoloženje njemačke ekipe, ali i javnosti nakon ispadanja sa Svjetskog prvenstva.

“Savršena blamaža – njemačka reprezentacija ide kući”, naslov je teksta portala SportsSchau. “Drugi put od 2014. godine Nijemci su napravili kompletne budale od sebe i ispali u grupnoj fazi Svjetskog prvenstva”, piše Sportschau i krivi izbornika Hansija Flicka za donošenje loših odluka.

“Gorko Svjetsko prvenstvo za Njemačku”, nešto je umjereniji Deutsche Welle, koji takođe navodi da Njemačka ni ove godine nije bila dovoljno dobra da bi se plasirala u osminu finala Svjetskog prvenstva. “Njemačka pobjeda na kraju nije imala smisla”, navodi Deutsche Welle.