Sport 31.07.2020.

NJEŽIĆ: Podmlađivanje ekipe zalog za budućnost Borca

ČITANJE: 3 minute

Iako je bodovna razlika sa kojom su ekipe iz BiH dočekale prekid prošlogodišnje sezone bila barijera za značajnije promjene stanja na tabeli, ostaje žal sto Borac titulu nije osvojio sportski, na terenu i time stavio krunu na dotadašnju pokazanu igru, rekao je za banjaluka.net krilni igrač kluba iz Gospodske Miloš Nježić.

On je komentarišući proteklu sezonu istakao da su eventualne promjene očekivane kod odnosa snaga ekipa koje su napustile takmičenje, ali da je stanje na vrhu tabele ukoliko se posmatra dotadašnja igra očekivano

„Mišljenja sam da smo imali najbolju ekipu u ligi i to smo i pokazali. Bili smo prvi sa sedam bodova prednosti iznad Gračanice i vjerujem da bismo titulu osvojili i da je prvenstvo nastavljeno. Zadovoljan sam pokazanom igrom i žao mi što to nismo krunisali titulom na terenu“, priča Nježić.

Bez sumnje u usješnu novu sezonu, želju da i naredne godine budu dio rostera RK „Borac m:tel“, Nježić je potvrdio potpisom na novi ugovor, koji mu garantuje još jednu sezonu u redovima aktuelnog šampiona BiH.

„Prednosti sadašnje ekipe je što su to uglavnom mladi momci. Borac je ove godine odlučio da podmladi ekipu da stavi fokus na svoju mladost i to je prednost i zalog za budućnost. Atmosfera u ekipi je dobra kao i inače. Imamo dobru komunikaciju  sa trenerima, upravom i igračim i za sada to dobro funkcioniše“, priča Nježić.

Kada je u pitanju fizička sprema sa kojom ekipa ulazi u pripreme za narednu sezonu, Borčev krilni igrač dodaje da su samostalni treninzi tima doprinijeli očivanju fizičke spreme, te da se u narednom periodu ekipa mora posvetiti taktici, kako bi se nadoknadilo izgubljeno.

“Većina igrača koja je trenutno u ekipi, koji su počeli pripreme nisu ni stajali sa radom, tako da se fizička sprema nije izgubila. U toku pauze svi su radili, pogotovo mlađi momci. Ove sezone ekipa je dosta podmlađena i naša očekivanja su uvijek ista, osvajanje oba trofeja u BiH i Kup Republike Srpske”, dodaje naš sagovornik.

Uprkos visoko postavljenim ciljevima, za ozbiljniji rezultat u evropskim i regionalnim takmičenja, ali  domaćem prvenstvu Nježić smatra da je potrebno  pojačati tim sa još nekoliko zvučnih imena.

“Što se tiče SEHA lige još se ništa ne zna, ali sa ovim timom teško da se može napraviti neki zapaženiji rezultat, ako se bude igralo. U slučaju da budemo mogli igrali SEHA ligu treba nam par dobrih pojačanja, da bismo bili konkurentniji. U Čelendž kup krećemo od trećeg kola, gdje nas očekuje dosta kvalitetne ekipe, pa će velikog uticaja na rezultat imati i sreća, sve zavisi od toga ko će nam biti protivnik. Mi ćemo dati sve od sebe, ni ovi momci nisu slučajno tu. Trudićemo se i nadamo se najboljem”, ističe Nježić i dodaje da je zadovoljan odnosom prema igračima i pristupu radu trenutne uprave kluba.

“Što se mene tiče ja sam zadovoljan svojim uslovima, zbog čega sam i produžio ugovor. Zadovoljan sam i kako se ovdje radi i trenira i vjerujem da mogu napredovati, tako da je to najviše uticalo na moju odluku da produžim ugovor. Zbog trenutnih uslova situacija je nepovoljna i u državi, tako da se ništa bolje ne možemo očekivati ni u sportu. Za sada imamo dobre uslove i odnose sa upravom i pozitivno sam iznenađen odlukom da se i uprkos teškoj finansijskoj situaciji igračima ne uskrati ili smanji plata tokom pandemije”, kaže Nježić.

Kao dijete banjalučkog Borca i neko ko je cijeli svoj život posvetio rukometu, Nježić se nada i vjeruje u povratak slavnih dana ovog sporta u gradu na Vrbasu.

“Borac je banjalučki brend, ja se iskreno nadam i vjerujem u to”, zaključuje Nježić.

(Nevena Stanojević/banjaluka.net)

 

Oznake: Borac, milos njezic