Njih svi žele da imaju: Ovo su najbrži telefoni na svijetu

telefoni

Benchmark aplikacija AnTuTu otkrila je na osnovu rezultata testiranja 10 najjačih i najbržih telefona koji su se pojavili u 2015. godini.

Ubjedljivo najbrži je Apple-ov najnoviji iPhone 6S Plus.

Prema informacijama koje je prikupio AnTuTu, iPhone 6S Plus osvojio je 132.620 poena, a na drugom mjestu nalazi se Huawei Mate 8 koji je osvojio drastično manje poena (92.746).

Na trećem mjestu je Meizu Pro 5 sa 86.214 poena, a slijede Samsung Galaxy Note 5, Samsung Galaxy S6 Edge+, iPhone 6 Plus, OnePlus 2, LeTV 1 Pro, Xiaomi Mi Note Pro i Google Nexus 6P.

AnTuTu na ovu listu nije uvrstio obične iPhone 6 i 6S modele, jer u rezultatima postoje zanemarljive razlike između njih i Plus modela.

Za veliku razliku između prvog i drugog mesta na ovoj listi zaslužan je Apple-ov A9 procesor koji je ispunio očekivanja i 40 odsto je brži u odnosu na prethodnu generaciju.

(NN)

U opštinu Teslić Vlada uložila više od 50 miliona KM

Vlada Republike Srpske je od 2006. godine u opštinu Teslić uložila više od 50 miliona KM, po različitim osnovama iz Razvojnog programa i Budžeta Republike, a posredstvom kreditnih linija Investiciono-razvojne banke u ovu opštinu je plasirano još oko 40 miliona KM.

Skuplji radovi podigli cijene stanova u Srpskoj

Cijene svih građevinskih radova u stanogradnji u Republici Srpskoj skočile su u trećem kvartalu ove godine za 0,1 odsto, što je automatski dovelo i do poskupljenja nekretnina na domaćem tržištu.

Stefan Sejmanović sproveden u Okružno javno tužilaštvo

Policijski službenik Policijske uprave Banjaluka Stefan Sejmanović, koji se sumnjiči za zloupotrebu službenog položaja i nedozvoljenu proizvodnju i trgovinu narkoticima, sproveden je danas u Okružno javno tužilaštvo Banjaluka, rečeno je Srni u ovom tužilaštvu.

RADMANOVIĆ: Prijedlog SDS-a i PDP-a ide na štetu Republike Srpske

Potpredsjendik SNSD-a i član Kolegijuma Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH Nebojša Radmanović izjavio je da je potez SNSD-a o imenovanju članova komisija u ovom Parlementu uslijedio kao reakcija na prijedlog poslanika iz PDP-a i SDS-a za izmjenu poslovnika o radu Parlamentarne skupštine BiH. Radmanović je rekao da prijedlog SDS-a i PDP-a ide na štetu Republike

Izvještaj protiv osumnjičenih za proizvodnju i promet droge

Gradiška Policijska uprava dostavila je Okružnom javnom tužilaštvu Banjaluka izvještaj protiv Miladina Vidačkovića /45/, Slađane Vidačković /45/, Rasima Hajdera /21/ i Pamele Dukić /20/, svi iz Gradiške, zbog sumnje da su počinili krivično djelo neovlaštena proizvodnja i promet droge, rečeno je Srni u ovom tužilaštvu. Iz tužilaštva navode da se Miladin Vidačković sumnjiči i za