NLB Razvojna banka ima novo ime

razvojna banka

Skupština akcionara NLB Razvojne banke Banjaluka donijela je odluku o promjeni naziva ove finansijske institucije, koja će se ubuduće zvati NLB banka Banjaluka.

U toj odluci, koja je donesena na sjednici održanoj 29. decembra, navedeno je da sjedište banke ostaje nepromijenjeno, u Ulici Milana Tepića broj 4. u Banjaluci.

-U skladu s ovom odlukom izvršiće se promjena naziva svih organizacionih dijelova banke, kao i promjena naziva svih opštih i drugih akata banke- navedeno je u odluci. Kako je istaknuto, izmjena naziva banke biće izvršena u skladu sa Zakonom o bankama RS, propisima Agencije za bankarstvo RS i Statutom banke.

-Odluka o izmjeni naziva banke stupa na snagu danom dobijanja saglasnosti Agencije za bankarstvo RS, a primjenjivaće se od dana registracije izmjene naziva banke kod nadležnog suda- navedeno je u usvojenoj odluci.

(NN)

Grad još nije izabrao firme za održavanje puteva

Do početka zvaničnog rada zimske službe ima manje od jednog mjeseca, a Grad ima problema da izabere firme koje bi bile zadužene da ove zime u većem dijelu Banjaluke uklanjaju snijeg sa saobraćajnica. 

Servisne informacije za 20. oktobar

Servisne informacije za nedjelju, 20. oktobar 2019. godine. Policijska uprava Prema podacima s kojima raspolaže ovo Područno odjeljenje, u protekla 24 časa na području Grada Banjaluka dogodilo se: – jedno krivično djelo: teška kradja (1) – javni red i mir je narušen dva puta, – devet saobraćajnih nezgoda, a jedno lice je lakše povrijeđeno. Služba

“BIO JE SMAK SVETA”: Matija Bećković govorio poeziju u NUB RS

U Banjaluci je održano veče akademika Matije Bećkovića o temi “Bio je smak sveta”, što je i naziv njegove knjige novih i izabranih pjesama. Bećković je uoči ove večeri citirao za Srnu dio naslovne pjesme: “Bio je smak sveta, a mi smo od smaka mislili da je provala oblaka, od sudnjeg dana da je nepogoda,

Dodik i Cvijanovićeva se sastali sa Medvedevim

U Beogradu je večeras održan sastanak srpskog člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika i predsjednika Republike Srpske Željke Cvijanović sa premijerom Ruske Federacije Dmitrijem Medvedevim. “Naša saradnja sa Ruskom Federacijom je odlična. Naravno da Republika Srpska ima mnogo bolje odnose sa Rusijom nego ostali dio BiH. U Banjaluci gradimo rusko- srpski centar, koji je dokaz velikog