Vijesti 20.04.2022.

Noć tvrđava doprinijeće razvoju turizma u našem gradu

ČITANJE: 1 minuta

Noć tvrđava, manifestacija koja će se održati 29. i 30. aprila na tvrđavi Kastel, uz bogat sadržaj koji nudi, mogla bi da postane jedan od ključnih događaja za razvoj turizma u Banjaluci. Ove godine Grad je dio projekta „Unapređenje prekogranične turističke ponude na tvrđavama – FORTITUDE“ koji teži da poboljša potencijal gradova sa utvrđenom baštinom.

Grad Banjaluka, jedan je od organizatora ovog jedinstvenog događaja koji se održava na utvrđenim spomenicima kulturne baštine na području Bosne i Hercegovine, Hrvatske i Crne Gore. U pitanju je manifestacija koja jača saradnju sa gradovima iz zemalja regiona te koja će, kako sugrađanima tako i turistima, kroz raznovrstan program, pružiti priliku da se upoznaju sa našom kulturom.

„Velika je čast što je upravo Banjaluka dio jednog ovako važnog projekta koji dugoročno može da dodatno unaprijedi turistički potencijal našeg grada. Drago mi je što ćemo našim sugrađanima ponuditi jedan ovakav događaj na Kastelu i uvjereni smo da će 29. i 30. aprila svi uživati – rekao je Draško Stanivuković.

Nosilac projekta, koji je podržan kroz program Interreg IPA CBC Hrvatska – BiH – Crna Gora, je JU Tvrđava kulture Šibenik, a partneri su Grad Banjaluka, Grad Karlovac i Opština Bar.

Pozivu su se odazvali i tvrđava Đurđevgrad u Zvorniku, Srednjovjekovni grad Sokolac u Bihaću, dvorac Vranduk u Zenici te dobojska tvrđava Gradina, koji su pripremili poseban program za sve posjetioce.

Sve dodatne informacije možete da pronađete na zvaničnom sajtu projekta, a podatke o manifestaciji na tvrđavi Kastel potražite na društvenim mrežama Grada.

(E.M)

Oznake: Noć tvrđava