Biznis 04.01.2016.

Nokija se vraća na velika vrata tržištu telefona

ČITANJE: 1 minuta
nokia
Ponuda finskog telekomunikacionog giganta Nokije u vezi sa 15,6 milijardi evra vrijednim preuzimanjem kompanije Alkatel-Lusent dobila je “zeleno svjetlo”.

Nakon što su francuski regulatorni organi dali odobrenje otvoren je put za integraciju dva dobavljača telekomunikacione opreme, piše američki list Volstrit Džornal.

-Srećni smo što je naša ponuda bila uspješna, i što investitori Alkatel-Lusenta imaju vjere u budućnost ujedinjene kompanije- navodi se u saopštenju izvršnog direktora Nokije, Radživa Surija, prenosi agencija Frans pres.

Iz Nokije je saopšteno da će dvije kompanije, koje su prethodno od antimonopolskih regulatora u SAD i Evropi dobile dozvolu za spajanje, početi da 14. januara posluju kao operativno udružena grupacija, navodi Volstrit DŽornal.

Prema saopštenju francuskog berzanskog regulatora AMF, Nokija sada posjeduje kontrolni udio od 70,52 odsto akcijskog kapitala u Alkatel-Lusentu.

U okviru javne ponude akcije okončane 23. decembra, Nokija je ponudila 0,55 svojih akcija za svaku akciju Alkatel-Lusenta, prenosi agencija Frans pres.

(B92)