Biznis 03.10.2022.

Nova akademska godina i novi rektor na Nezavisnom univerzitetu Banjaluka

ČITANJE: 1 minuta

“Želim da sa Nezavisnog univerziteta ponesete znanje, ali ono znanje koje  će biti korisno i za vas  i za Republiku Srpsku”, istakao je u  svom obraćanju studentima rektor Nezavisnog univerziteta  prof. dr Ostoja Barašin.

“Krajnji cilj je, kako kaže Aristotel, vaspitanje i najbolji život, a najbolji život može izgraditi samo znanje”, rekao je profesor Barašin i naveo da učenje i znanje nisu samo produkt profesora već opšte akademske zajednice.

“Aristotel je davno rekao da vaspitanje i obrazovanje treba osposobiti mlade ljude da rade ono što je nužno i korisno ali, pored toga, vaspitanjem se mora spoznati i vrijednost lijepog. Mi želimo da kroz vaspitno-obrazovni proces na NUBL-u kod vas razvijemo ne samo osjećaj i potrebu za ljepotom i znanjem, nego da tu ljepotu spoznate kao vrlinu”, zaključio je profesor Barašin u svom obraćanju povodom početka nove akademske, 2022/2023. godine.

Povodom početka akademske godine studentima su se obratili i dekani fakulteta NUBL-a i poželjeli im uspješno i korisno studiranje.