Nova Android opcija koju stari telefoni neće imati

Ova opcija omogućava Android uređajima koji koriste N verziju preuzimanje novih ažuriranja u pozadini kako bi se automatski ažurirali nakon narednog uključivanja, bez asistencije korisnika.

Korisnik neće morati apsolutno ništa da uradi kako bi ažurirao svoj telefon na najnoviju verziju.

Međutim, kako Android Police sajt navodi, ova opcija neće biti dostupna na trenutnim Android uređajima.

Pomenuta opcija zahtijeva dvije particije, jednu online i jednu offline na koju instalira ažuriranje. Kada se uređaj restartuje, prelazi na online particiju. Da bi ovo funkcionisalo, telefon mora da ima ove dve particije. Nijedan trenutni telefon ne ispunjava taj uslov. Izvodljivo je kreirati particije, ali je to veoma komplikovan posao.

Zbog toga Google ne želi da korisnici to rade sami kako ne bi oštetili svoje uređaje, piše GSM Arena. Ukoliko želite novu opciju, moraćete da nabavite novi model Android telefona koji će dolaziti sa N verzijom.

(Mondo.rs)

SOCIJALISTI PREDLAŽU: Dragutin Škrebić kandidat za načelnika opštine Teslić

Opštinski odbor Socijalističke partije u Tesliću ne namjerava da ima pasivnu ulogu na lokalnim izborima iduće godine, o čemu svjedoči i objava SP na društvenim mrežama da za načelnika ove opštine predlažu Dragutina Škrebića, odnedavnog direktora Inspektorata Republike Srpske i ranijeg predsjednika Unije udruženja poslodavaca RS. Objavu prenosimo u cijelosti. “Dana 12. 12. 2019. godine

AĆIMOVIĆ: Talijan sam po baki s mamine strane

Draško Aćimović, kojeg je Predsjedništvo DNS jednoglasno izglasalo za kandidata na funkciju ministra za ljudska prava i izbjeglice BiH oglasio se otvorenim pismom za javnost nakon niza događaja u ovoj stranci u proteklim danima.