Vijesti 08.10.2015.

Nova generacija: Muzičke radionice za djecu

ČITANJE: 2 minute
muzicke radionice
Udruženje Nova generacija u saradnji sa “Opus conmusica” organizuje muzičke radionice za djecu uzrasta od 9 do 14 godina.

Cilj radionica nije učenje sviranja instrumenta niti nota već zabava uz muziku, razvijanje osjećaja za ritam i zajedničko druženje, kao i socijalizacija  djece kroz zajednički vid stvaralaštva u oblasti muzičke umjetnosti.

Radionice simbolično počinju u sedmici djeteta. Broj mjesta je ograničen a za svako dijete koje se priključi radionici je obezbjeđen instrument.

– Prva radionica biće održana 10. oktobra u Domu omladine sa početkom u 11 časova. Krenuli smo sa idejom da za djecu koja dolaze u Dnevni centar Udruženja Nova generacija organizujemo neke nove i zabavne aktivnosti, ali smo odlučili da i drugu djecu iz grada Banjaluka pozovemo na druženje. Za sada još uvijek nisu popunjena sva mjesta tako da su svi dobro došli- poručili su iz Udruženja Nova generacija.

Muzičke radionice će voditi Mladen Janković, dipl. kompozitor, profesor muzičke
škole “Opus conmusica” i saradnik na Akademiji Umjetnosti univerziteta u
Banjauci.

„Otvaranje novih mogućnosti za djecu, pronalaženje mjesta za njihov zdrav odgoj, uspostavljanje i racionalno korištenje stvaralaštva u oblasti muzičke umjetnosti a u skladu sa opštiim interesima građana Republike Srpske, te suzbijanje nasilja nad djecom, biće osnovni prioritet dijelovanja radionice. Ovo je samo prvi korak saradnje sa Udruženjem Nova generacija, koja također vodi brigu o našem najmlađem naraštaju, na kojem počiva budućnost. Pozivamo sve
zaineteresovane da nam se pridruže, jer muzika je jedini jezik koji razumije cijeli svijet, a to je takođe i moto Instituta za moderno muzičko obrazovanje “Opus Conmusica” – izjavila je Dragana Banjac vlasnica “Opus Conmusica”.

Eezervacije se mogu izvršiti na broj telefona 051 923 270.

(Banjaluka.net)