Sport 10.10.2022.

Nova glavobolja za Borac: Na Gradski stadion tek na proljeće

ČITANJE: 2 minute

Fudbaleri Borca će, po svoj prilici, svoj prvi ovosezonski meč na Gradskom stadionu igrati tek na proljeće.

Kako je potvđeno za UNU, čelnici kluba iz Platonove blizu su donošenja ove odluke s obzirom na činjenicu da su rokovi zamjene travnjaka više puta probijeni.

Banjalučani će i subotnji duel protiv Posušja odigrati na novogradskim “Mlakvama”. A kako do kraja jeseni treba da ugoste samo još Slobodu, neće forsirati da to po svaku cijenu bude na domaćem terenu.

Na taj način žele osigurati da novi travnjak bude odrađen sa najvišim kvalitetom, a da onda na njemu zaigraju tek na proljeće.

Jer, trenutno uopšte nije sigurno da bi teren mogao biti spreman do utakmice sa Tuzlacima koja je zakazana za 29. oktobar.

UNA je danas obišla radove u Platonovoj. Trava još nije potpuno spremna za proces “stičovanja” koji će izvršiti firma “Tarkett Sports”, pionir u izradi hibrdinih travnjaka.

Dok Britanci ne preuzmu dirigentsku palicu, na stadionu su radnici grčke kompanije “Helassod”, koja priprema teren. No, od njih nismo mogli mnogo toga da saznamo.

“Bez komentara”, bio je odgovor izvjesnog Kostasa, supervizora na gradilištu.

Pokušali smo da “izvučemo” više podataka, međutim, uzalud.

“Travnjak će biti spreman onda kada to objavi Fudbalski savez BiH. Tako piše u ugovoru”, dodao je Kostas, uz opasku da će teren biti pravi dragulj i da će domaćin morati da obezbijedi mašine i alate koji će ga održavati na nivou najkvalitetnih u Evropi.

A s obzirom na to da je već sada izvjesno da će rokovi biti još jednom prolongirani, u Platonvoj su potpisali “predaju”.

“Travnjak u Mostaru još nije završen. Problem je nastao sa mašinom koja korjenu trave dodaje plastiku. Kako postoji samo jedna, dok god ne završi posao na stadionu Veleža, neće stići u Banjaluku. Dakle, nije sigurno kada će to biti. Ako smo već čitavu jesen igrali u Novom Gradu, nama ta eventualna jedna utakmica ovdje neće mnogo značiti. Zato je, po meni, najrealnije da proljeće počnemo kako dolikuje, kod kuće. Da taj teren bude završen kako treba. Ako bismo forsirali, ubrzali radove na silu, mogli bismo samo da si napravimo dodatni problem”, iskren je predsjednik Borca Stojan Malbašić.