Politika 14.01.2021.

NOVA GODINA, NOVI PROBLEMI: U SDS-u sve više nezadovoljnih

ČITANJE: 2 minute

Nova godina, a u SDS-u i novi problemi. Nekad najveću opozicionu stranku, moglo bi da napusti još nekoliko funkcionera. O svom nezadovoljstvu, za ATV je otvoreno pričao Željko Babić, poslanik SDS u NS RS.

Ne slaže se sa poslednjim odlukama stranke, i spreman je da razgovara i sa drugim opcijama.

“SDS ne može da bude vlasništvo pojedinca. SDS je stvorio i očuvao narod. To je državotvorna stranka, ali posljednje odluke rukovodstva partije vode stranku u propast”, rekao je Željko Babić, poslanik SDS u NSRS.

Kako saznajemo, Babić nije jedini poslanik SDS-a na izlaznim vratima stranke. Najmanje još tri poslanika, nezadovoljni su odnosom rukovodstva partije prema njima. Nije isključeno i da ubrzo napuste Klub SDS-a u NS RS, a samim tim i članstvo u stranci.

SDS-ovci su nezadovoljni jer se, kako saznajemo, ne mogu pomiriti sa činjenicom da se ne poštuje statut stranke, da bolje pozicije imaju pridošlice i da o važnim pitanjima odlučuje sam predsjednik stranke. A iz rukovodstva SDS-a ni riječi.

Ni na pozive, ni na poruke danas nam nije odgovarao Mirko Šarović. Odgovora nema ni od Milana Radovića, novopečenog potpredsjednika SDS, a doskorašnjeg DNS-ovca.

Simptomatično je da je poslednji talas nemira u stranci počeo upravo dolaskom Milana Radovića u stranku. Saradnja sa doskorašnjim članovima vladajuće koalicije, zasmetala je i drugim opozicionarima.

Najglasniji je ovih dana Nebojša Vukanović, koji za sastanak opozicije prije četiri dana, nije dobio pozivnicu.

“Smatram da ti dogovori koj oni postignu, ako sam ja van tih stvari koje su dogovorili, ti dogovori mene neće ni na koji načcin obavezati, ja nećcu da ispadam neka budala koja će da srlja i udara. Neću dozvoliti da me bilo ko pravi budalom, nisam dobio poziv za ovaj sastanak, kao ni prije bilo koji sastanak”, istakao je Nebojša Vukanović, poslanik u Klubu SDS-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske.

Nezadopvoljni članovi SDS-a sve glasniji su u posljednje vrijeme i poručuju da je SDS postala stranka pojedinaca i da više ne njeguje interese zbog kojih su i postali članovi te stranke.

(ATV)

Oznake: SDS