Vijesti 05.10.2018.

NOVA MJESTA ZA MALIŠANE Počeli radovi na dogradnji vrtića “Bubamara”

ČITANJE: 1 minuta

Gradonačelnik Igor Radojičić i viši potpredsjednik „Delta holdinga“ Dejan Jeremić ozvaničili su početak radova na sanaciji i dogradnji vrtića „Bubamara“ u Obilićevu, što će otvoriti prostor za prijem još 25 mališana u ovoj predškolskoj ustanovi. Vrijednost donacije je 33.000 evra.

-Ovdje se radi o obnovi i proširenju postojećeg objekta, tako da ćemo dobiti prostora za još jednu vrtićku grupu. Sa već dva otvorena nova vrtića u Rosuljama i Obilićevu, ovim u obnovi i jednim u planu u prostorijama bivšeg restorana „Ognjište“, ove godine ukupno ćemo dobiti četiri nova vrtićka prostora sa od 100 do 150 novih mjesta – rekao je Radojičić.

On je zahvalio kompaniji „Delta“, koja se kao društveno odgovorna, priključila mnogim drugim koji učestvuju u akcijama sa Gradom usmjerenim, prije svega, za dobrobit djece.

U ime „Delta holdinga“, Dejan Jeremić kazao je da imaju zadovoljstvo što su svojim dolaskom na ove prostore dobili priliku da doprinesu poboljšanju uslova života stanovnika Banje Luke.

-Zahvaljujem se Gradu što smo zajedno u veoma kratkom roku prepoznali potrebu za  realizacijom ovog projekta, odnosno proširenjem kapaciteta vrtića – naglasio je Jeremić i dodao da bi ovaj posao trebalo da bude završen do Nove godine.

Direktor Centra za predškolsko vaspitanje i obrazovanje Jelena Kurtinović istakla je da je veliki značaj ove donacije, te zahvalila u ime djece na ovoj podršci.