Vijesti 19.01.2021.

NOVA NAREDBA STANIVUKOVIĆA Obavezna elektronska evidencija zaposlenih u Gradskoj upravi

ČITANJE: 1 minuta

Gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković zatražio je od organizacionih jedinica u Gradskoj upravi da zaposleni dosljedno poštuju obavezu elektronske evidencije dolazaka i odlazaka sa posla.

Cilj je efikasnije i racionalnije izvršavanja radnih zadataka.

“Želim podsjetiti na obavezu svih zaposlenih u Gradskoj upravi da prilikom dolazaka i odlazaka sa posla odnosno radnog mjesta izvrše evidenciju istih putem elektronskog sistema za evidenciju i praćenje prisustva radnika. S tim u vezi, neophodno je da svi zaposleni radnici koriste elektronski sistem evidencije i da prijavu i odjavu vrše u skladu sa propisanom procedurom” navedeno je u dopisu upućenom svim organizacionim jedinicama.

Rukovodioci organizacionih jedinica zaduženi su da na mjesečnom nivou vrše kontrolu u svojoj organizacionoj jedinici i poređenje evidencija iz elektronskog sistema i evidencije koju vodi odgovorni službenik organizacione jedinice za potrebe obračuna plata radnika. Za dane za koje se eventualno propusti evidentiranje u elektronskom sistemu, smatraće se da zaposleni nije bio prisutan na radnom mjestu, prenosi Srpskainfo.

Elektronski sistem za evidenciju i praćenje prisustva radnika postoji dugo godina, ali pojedini zaposleni nisu poštovali obavezu evidencije putem ovog sistema.

(A.M)