Vijesti 15.02.2017.

Nova oprema za veću zaštitu od požara

ČITANJE: 1 minuta

Nabavkom novih vatrogasnih vozila i savremene opreme tokom ove godine biće poboljšana tehnička opremljenost Profesionalne vatrogasne jedinice, čime će stepen zaštite od požara u gradu biti podignut na još viši nivo.

Potvrdio je to šef Odsjeka za poslove civilne zaštite i Profesionalne teritorijalne vatrogasne jedinice Mladen Ćućun, dodajući da se preduzimaju brojne aktivnosti, koje su prevashodno usmjerene na stvaranje još boljih uslova za rad vatrogasne jedinice.

– U posljednjih nekoliko godina Vatrogasna jedinica je značajno opremana novim vozilima i sredstvima za zaštitu od požara, a takođe su sanirane prostorije za rad jedinice. Kako bi opremljenost ove jedinice bila na još višem nivou, i u ovoj godini planiramo ulaganja u ukupnom iznosu od 1,8 miliona KM, kako je i predviđeno nedavno usvojenim planom utroška sredstava za tehničko opremanje Vatrogasne jedinice u 2017. godini – kazao je Ćućun.

Kako je istakao, planom, koji je usvojila Skupština grada na zasjedanju održanom 31. januara, – planirana je nabavka tehničke opreme, i to opreme za gašenje šumskih požara, ličnu i zaštitnu opremu vatrogasaca, kao i sredstva za gašenje.
Prema njegovim riječima, radi čuvanja, skladištenja i održavanja sredstava i opreme vatrogasne jedinice, civilne zaštite i cjelokupnog sistema zaštite i spasavanja postoji potreba za izgradnjom magacina.

(glassrpske)