Vijesti 22.03.2018.

Nova presuda bivšim specijalcima i Bandi u ponedjeljak, Kuzmiću 3.000 KM kazne

ČITANJE: 1 minuta

Tužilaštvo smatra da je dokazalo krivicu trojice nekadašnjih specijalaca i jednog civila za pljačku 617.000 KM na autoputu Banjaluka – Gradiška, dok odbrana optužene četvorke traži da oni budu oslobođeni krivice.

Da li su bivši pripadnici MUP-a RS Vladan Malić, Goran Paraš i Aleksandar Popović, te civil Oleg Banda, krivi ili ne, odlučiće Sudsko vijeće Okružnog suda u Banjaluci, te im u ponedjeljak izreći presudu u ovom, obnovljenom postupku, a koji je ponovljen nakon što je raniju presudu ukinuo Vrhovni sud RS.

Suđenje je danas okončano, a bilo je itakako zanimljivo, jer je Danijel Kuzmić, koji je ranije osuđen za ovu pljačku, ponovo uporno ćutao na postavljena pitanja.

Pošto je Kuzmić, koji je u sudnicu došao u svojstvu svjedoka, na sva pitanja koja se odnose na pljačku odgovarao pogledom u prazno, Sudsko vijeće ga je kaznilo novčanom kaznom od 3.000 KM.

Podsjetimo, nedavno je Vrhovni sud RS ukinuo presudu Okružnog suda u Banjaluci koji je četvoricu optuženih osudio na ukupno 42 godine robije.

Oni su u maju prošle godine proglašeni krivim za “pljačku vijeka”, kako je ovo razbojništvo nazvano, ali je drugostepeni sud uvažio žalbe njihovih advokata i predmet vratio na ponovno suđenje, čiji će epilog biti poznat za tri dana.

(Nezavisne)